Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Primagaz Belgium N.V. en is dus niet geschreven door Livios.

Prima gasleidingwerk op maat

Het uittekenen van een bouwproject is een complexe taak. Uw architect moet doorheen het proces rekening houden met verschillende factoren, gaande van de ligging van het terrein, bodemkwaliteit, bouwstijl tot technische voorzieningen. Want wat als er geen aansluiting mogelijk is op het aardgasnetwerk en u toch wilt genieten van het gebruiksgemak en comfort van gas?

Dan is propaangas de ideale oplossing voor zowel particuliere woningen, als appartementen en bedrijven. De voordelen van propaangas zijn talrijk. Zo komt deze veelzijdige energiebron tegemoet aan elke energievraag, of het nu voor centrale verwarming, sanitair warm water of koken is. Ook grote en kleine ondernemingen vinden baat bij een propaanoplossing voor specifieke toepassingen.

Bezoek www.primagaz.be voor een overzicht van alle sectoren waarin propaangas een veelgebruikt product is. Bovendien komt propaan tegemoet aan de verstrengde energienormen. Geen productie van fijne stofdeeltjes, tot 19% minder CO2-uitstoot dan stookolie, geen milieu-impact, ... Allemaal eigenschappen die bijdragen aan een kleinere ecologische voetadruk. Komt er later toch aardgas in uw straat? Na een minimale aanpassing aan uw ketel kan u probleemloos overschakelen!

Primagaz biedt haar klanten een volledige propaanoplossing op maat. Het gas wordt opgeslagen in een bovengrondse of (dubbelwandige) ondergrondse tank. Het type tank en de grootte zijn afhankelijk van verschillende parameters, zoals het geschatte verbruik en de locatie, waar bepaalde veiligheidsafstanden moeten worden gerespecteerd. De tank in kwestie moet niet worden aangekocht, maar wordt verhuurd. Onderhoud van de tank is ingebrepen in de huurprijs. Het leidingwerk tussen de tank en de buitengevel wordt bij voorkeur uitgevoerd door een erkende gasinstallateur volgens de laatste versie van de norm D051-006. Het Cerga-kwaliteitslabel voor gasinstallateurs waakt hierover. Wij werken altijd samen met installateurs die specifiek zijn opgeleid voor propaaninstallaties.

Bovendien is een kant-en-klare oplossing ook mogelijk. Plaatsing van de tank, graven van de sleuf, leveren kastje met ontspanner en/of uitvoeren leidingwerk. Het kastje met de ontspanner wordt over het algemeen aangeboden in combinatie met het uitvoeren van het leidingwerk. Deze ontspanner zorgt ervoor dat de druk in de binnenleidingen wordt gereduceerd naar 37 à 50 mbar.

Voor de uitvoering van het leidingwerk tussen de tank en de woning biedt Primagaz een servicepakket met 4 opties aan. De verschillende services zijn optioneel, zodat u zelf kunt bepalen welke stappen binnen het proces wel of niet door Primagaz worden uitgevoerd.

Wat schreef de Livios-redactie over energiebronnen?