Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Vandersanden en is dus niet geschreven door Livios.

Zero op 'Architect@work' in Kortrijk

Op 7 en 8 mei opent de beurs architect@work zijn deuren in Kortrijk. Vandersanden toont hier zijn baksteeninnovatie Zero

Registreer voor GRATIS TOEGANG via Vandersanden.

Klassiek metselwerk zonder voegen

Vandersanden heeft met Zero® een nieuwe gevelsteen ontwikkeld om op een eenvoudige manier een strak gevelbeeld te creëren. De innovatie laat immers toe om met klassiek metselwerk een voegloos uitzicht te krijgen. 

Het geheim van Zero® schuilt in een uitsparing aan de bovenzijde van de gevelsteen. Hierdoor verzinkt de mortelspecie voor een groot deel in de baksteen, met als gevolg dat het voeguitzicht heel beperkt blijft (4 mm). De gevelsteen wordt volgens de klassieke metselmethode verwerkt. Het enige verschil zijn de plaatsing van de mortelspecie en de kantelmethode. De mortelspecie wordt in de uitsparing van de gevelsteen geplaatst. Vervolgens wordt de volgende steen aan de voorzijde op de onderliggende rij gedrukt en naar achteren gekanteld. De mortelspecie wordt zo aangedrukt.

www.zerobrick.be

Bekijk de eerste Zero-projecten

Praktische info Architect@work:

         Locatie: Kortrijk Xpo 
         Adres: Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
         Wanneer: 7 en 8 mei: 13u00–20u00 

         www.architectatwork.be

Vandersanden behaalde met Zero op Bouwinnovatie te Hasselt de Architectenprijs voor meest innovatieve product 2009. Meer info.