Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Vandersanden en is dus niet geschreven door Livios.

Zoek je een lange, smalle gevelsteen? Stop hier!

Lithium LF40

Foto: Vandersanden

Safora LF40

Foto: Vandersanden

Imperia LF40

Foto: Vandersanden

Antro LF40

Foto: Vandersanden

Op Batibouw introduceerden we bij Vandersanden Group een nieuw steenformaat. LF40 staat voor ‘Langformaat 40’ en meet 24cm lang, 9cm breed en 4cm hoog. Een lange, smalle steen dus waarmee je de horizontale lijnen van een gevel extra benadrukt.

Het voorlopige aanbod

In de lanceringsfase bieden we LF40 alleen in handvormafwerking aan. Het nieuwe formaat is verkrijgbaar in zes kleuren: Antro , Imperia , Lithium , SaforaReno en Maasbruin. Download de lanceringsfolder .

Benadruk de horizontaliteit van je gevel

Lang en smal staat voor een verfijnde gevelafwerking. Ten opzichte van andere en meer gangbare formaten zoals M50 (Moduleformaat 50 = 19 x 9 x 5 cm), WF (Waalformaat = 21 x 10 x 5 cm) of DF (Dikformaat = 21 x 10 x 6,5 cm), scheelt het maar enkele centimeters in lengte of hoogte. Maar verwerkt in een gevel is het verschil opvallend. LF40 benadrukt de horizontale dimensie van een gevel. Een gebouw lijkt niet alleen breder, maar toont ook een elegante uitstraling.

Hoe laat je LF40 écht schitteren?

Het is een steenformaat dat vraagt om een creatievere verwerkingsmanier. Je kan een LF40-steen klassiek metselen met voegen in standaarddiktes, maar dat zou zonde zijn. Door de steen te verlijmen of met een dunmortel te verwerken, komt het horizontale effect al veel beter tot uiting. Of kies voor metselen zonder stootvoegen. Door de gevelstenen tegen elkaar te metselen, vallen de kopvoegen weg en blijft enkel de horizontale lintvoeg over. Zo creëer je een gevel van slanke steenlagen, een heel elegante methode om een gebouw visueel te verlengen. En als kers op de taart kan je zelfs kiezen voor een iets dikkere lintvoeg en deze verdiept laten aanbrengen. Het schaduwspel dat hierdoor ontstaat, maakt het helemaal af!

Meer informatie?

Download de lanceringsfolder .
Bel ons: 089 510 140 of mail ons: info@vandersanden.com .

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?