Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Van Marcke en is dus niet geschreven door Livios.

Zit er nog toekomst in verwarmen met gas?

Verwarmen met gas en mogelijke alternatieven ⏐O!blog

Foto: Van Marcke

Enerzijds is gas vandaag de populairste energiebron om te verwarmen. Anderzijds is gas een uitputbare grondstof. Wat als gas morgen een schaars goed wordt? Is gas nog wel een slimme investering? Geert Verspeel, energie-adviseur bij Van Marcke, vertelt waaraan we ons mogen verwachten.

Is gas een keuze met toekomst? Op die vraag heeft niemand een pasklaar antwoord. Dit zijn de meest opmerkelijke bedenkingen en voorspellingen van Geert Verspeel:

  • “In tegenstelling tot wat je zou denken is verwarmen op gas zuiniger geworden dan vroeger.”
  • “Het gasverhaal is eindig, dat is zeker. Doemscenario’s gaan ervan uit dat de gasvoorraad tegen 2030 is uitgeput. Maar zo’n vaart zal het wellicht niet lopen.”
  • “Er zijn heel wat alternatieven voor gas, zoals stookolie, propaangas en groen gas. Elk met hun specifieke voor- en nadelen.”
  • “Aardgas wordt minder en minder een optie. Als je nu bij nieuwbouw nog kiest voor aardgas, adviseren wij daarom om je woning voor te bereiden op de overschakeling naar een warmtepomp .”


Benieuwd naar het volledige interview met Geert Verspeel en zijn tips voor jouw nieuwbouw of renovatie? Je leest er alles over op de O!Blog van Van Marcke .

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??