Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Van Marcke en is dus niet geschreven door Livios.

Verlaag je energiefactuur met de tips van Van Marcke

Er zijn tegenwoordig véél energiezuinige oplossingen voor de verwarming van je huis, maar het is soms wat moeilijk om het bos door de bomen te zien. Big Blue, het expertisecentrum van Van Marcke, geeft je tips om je verwarmingsfactuur te beperken.

Een onafscheidelijk duo: isoleren en ventileren
Als je woning goed geïsoleerd is en luchtdicht, dan hoef je niet zoveel te verwarmen. Warmte binnen houden en koude lucht buiten, is echter maar goed als de ruimte nog kan ademen. In ons expertisecentrum Big Blue verneem je exact hoe je isoleert én ventileert.

Een warmtepomp: 100% natuurlijke energie
In een goed geïsoleerde woning kun je de verwarmingskosten met 40% drukken door een lucht-water-warmtepomp te installeren. Die onttrekt zonnewarmte aan de natuur en pompt ze naar je verwarmingsinstallatie. De compressor wordt elektrisch aangedreven, en dat is meteen ook je enige energieverbruik. Dankzij het gebrek aan CO² uitstoot goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Een zuinige condensatieketel
Condensatieketels halen niet alleen warmte uit de verbranding van aardgas of stookolie, maar ook uit stookgassen. De hete stoom die vroeger door de schoorsteen verdween, koelt af tot hij vloeibaar wordt (condensatie). Daarna wordt het water afgevoerd en de warmte die vrijkomt, wordt via een warmtewisselaar toegevoegd aan de centrale verwarming. Zo bespaar je tot 35% op je energiefactuur!

Vloerverwarming: het toppunt van economie
Vloerverwarming is een droom voor interieurarchitecten. De muren van de woning blijven vrij, je wint plaats en er warrelt geen stof rond! Wat niet iedereen weet, is dat dit systeem ook zuinig is. De thermostaat kan vlot 2° lager, doordat het volledige vloeroppervlak dienst doet als warmtebron. Hierdoor heb je overal dezelfde aangename temperatuur. Effect op je rekening? Min 12%.

Wens je nog meer tips om je verwarmingsfactuur te verlagen? Ga dan langs bij een Big Blue Planner in één van onze Van Marcke Inspirations winkels. We staan klaar met totaaloplossingen om je energieverbruik te verlagen. Ontdek hier een winkel in jouw buurt.

Download hier ook onze gratis gids en ontdek hoe je minder energie kan verbruiken en geld uitsparen tegelijk.

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?