Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Van Marcke en is dus niet geschreven door Livios.

De nieuwste badkamertrends bij Van Marcke

Ook in badkamers komen en gaan de trends. Inderdaad, je 'kiest' voor een totaalconcept: een volledig nieuwe badkamer met alles erop en eraan. Maar mits enkele ingrepen is er misschien meer mogelijk dan je denkt. Voor ieders budget en smaak. Van Marcke presenteert de badkamertrends voor 2013:

Trend 1: de huiselijkheid is terug
Na het minimalisme van neutrale kleuren en strakke lijnen keert in 2013 de huiselijkheid terug in de badkamer. Met handige plankjes, knusse kandelaars, handdoekhouder en uitnodigende stoel. Of zelfs een gezellig gordijntje voor het raam. En zet gerust een mooie herinnering neer. Een vaas, kunstwerk of vakantiesouvenir. Zo heb je voor weinig geld een charmante & huiselijke badkamer, mét een persoonlijke toets.

Trend 2: zachte, ronde vormen
Heb je meer budget? Dan kan je overwegen de metamorfose compleet te maken met fraai meubilair en sanitair. De afgelopen jaren bepaalden strakke en hoekige vormen de trend. Met de comeback van de huiselijke badkamer keren ook de zachte, ronde vormen terug. Maar volg natuurlijk gerust je eigen smaak.

Trend 3: herwaardering van de douchecabine
Een inloopdouche oogt fraai en is eenvoudig te reinigen. Toch kiezen steeds meer mensen opnieuw voor een douchecabine, voorzien van een nieuwe generatie douchewandsysteem, dat handiger is in gebruik. En wat te denken van een douche zonder douchewand, maar mét fraaie ronde wanden van mozaïektegels en handige muurtjes om iets op te leggen? Een sieraad voor de badkamer.

Trend 4: wellnessen in je eigen badkamer
Met een whirlpool, sauna of stoomcabine haal je een heuse wellness beleving in huis. De mogelijkheden zijn groot, heel groot. Onlangs introduceerde Dornbracht zelfs een horizontale massagedouche. Voor een letterlijk uitgestrekte wellnessbeleving. Maar het hoeft niet eens zo spectaculair te zijn. Met kaarsen, zachte kleuren, geurelementen of een ingebouwde radio kan je ook onthaasten zonder dat je daarvoor naar een wellnesscenter moet.

Trend 5: designers in de badkamer
Ontwerper Phillip Starck ontdekte enkele jaren geleden de badkamer. Hij ontwierp innovatieve baden, meubels, wastafels en kranen voor onder meer Duravit en Axor. Sindsdien geven steeds meer designers en architecten de badkamer vorm, zo ook bij Van Marcke. Volop exclusieve mogelijkheden dus voor mensen met een ruim budget.

Voor meer badkamerinspiratie kan je terecht bij één van onze Van Marcke Inspirations winkels. Dompel je onder in onze vier totaalconcepten: Essentials ('less is more'), Escapes ('avontuurlijk en exotisch'), Fusions ('experimentele stijlenmix') en Traditionals ('tijdloze klasse'). Ontdek hier een winkel in jouw buurt.

Ontwerp je eigen badkamer
Op onze website kun je met een 3D-programma je eigen badkamer ontwerpen. Ga nu aan de slag en teken jouw droombadkamer! Klik hier.

Persoonlijk advies?
Wens je persoonlijk advies? Maak een afspraak in één van onze Van Marcke Inspirations winkels. 

Wat schreef de Livios-redactie over badkamer?