Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Van Marcke en is dus niet geschreven door Livios.

Creëer je droombadkamer in 6 stappen

Verbouw je of heeft je badkamer een flinke facelift nodig? Eén gouden regel: hoe meer inspiratie je hebt, hoe unieker je de ruimte kunt maken. Met de 6 stappen van de O!Blog krijgen je vage ideeën langzaam maar zeker vorm.

Stap 1: Dromen zijn geen bedrog

In de beginfase mogen alle remmen los. Hier is het volop dromen geblazen. Surf op het internet, check onze blog ;), blader in woontijdschriften en print of knip uit wat je aanspreekt. Hou op inspirerende plekken je fototoestel bij de hand. Zeker op reis kom je ze tegen. In de boekhandel vind je fotoboeken met de mooiste hotels en kuuroorden. Kijk goed naar de kleuren en texturen: wie weet kun je die luxe thuis ook creëren.

Stap 2: Knippen en plakken

Leg een map aan van alles wat je mooi en inspirerend vindt. Stilaan ontdek je van welke stijl je het meest houdt: strak en modern, speels en kleurrijk of klassiek? Ook zullen in je map bepaalde materialen meer aan bod komen dan andere. Heb je een voorliefde voor steen, hout, gladde materialen of glas? En houd je van sober of vind je een paar knalkleurtjes best wel oké?

Stap 3: Back to reality

Tijd om je ideeën te toetsen aan de realiteit. Fotografeer de ruimte zoals ze nu is. Wil je een bad én een douche? Heb je plaats om het toilet in een aparte ruimte te installeren voor meer privacy?
TIP: Heb je veel ruimte, dan kan je misschien een droge zone, met lavabo's en bergruimte, en een natte zone, met een douche en bad, inrichten. De natte zone kan je betegelen, de droge kan aangekleed worden met bv. hout. Heel sfeervol!

Benieuwd naar de andere stappen? Surf dan snel naar onze blog.

Wat schreef de Livios-redactie over badkamer?