Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Van Marcke en is dus niet geschreven door Livios.

Van Marcke lanceert de Flox: een toilet met omgekeerde draaispoeling

Van Marcke bevestigt zijn rol als pionier en lanceert een uniek product: een WC met omgekeerde draaispoeling. Traditioneel beweegt het water zich in wijzerzin, maar recente studies bevestigen dat het anders én beter kan. Van Marcke specialisten trokken hiervoor naar Tibet. De lokale monniken doen er hun gebed in tegenwijzerzin en ervaren daarbij een rustgevend effect.

Na verschillende tests in onze laboratoria blijkt dat dit ook het geval is voor toiletten én het is bovendien ook waterbesparend. Door de draairichting tegennatuurlijk te maken is er minder water nodig.

Jaak Fratsen, expert sanitair: “We verwachten enorm veel van dit innovatief product. Dit kan de standaard zetten voor de komende 200 jaar en een even grote impact hebben als de uitvinding van de GSM. We starten in België en willen dan de rest van Europa laten kennismaken met de omgekeerde draaispoeling.”

Fratsen geeft meteen ook als primeur mee dat er nog innovaties zitten aan te komen. “Volgende week trekt een team naar de jungle in Peru, om enkele sjamanen intens te volgen in hun dagelijkse rituelen. We denken hierbij aan douchekranen die hun temperatuur automatisch aanpassen aan je gemoedstoestand. Of wat dacht je van een bubbelbad waarbij de bubbels zich aanpassen aan het ritme van de muziek die je afspeelt?”

Meer info vind je hier.

De beslissing mbt de keuzes van de winnaars door Van Marcke is zonder verhaal.

Wat schreef de Livios-redactie over badkamer?