Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Van Marcke en is dus niet geschreven door Livios.

Vijf tips om het juiste keukenwerkblad te kiezen

Pinta Lava keuken met werkblad in kunststof

Foto: Van Marcke

Topchef of niet, iedereen wil een mooi, handig en duurzaam werkblad in zijn keuken. Daarom lijsten we tips op om altijd en overal het juiste keukenwerkblad te kiezen. Enkele vuistregels geven we hier al weg. De andere tips en de voor- en nadelen per materiaaltype lees je in het artikel op onze blog .

Vuistregels bij het kiezen van een keukenwerkblad

  • Zorg eerst en vooral voor een voldoende groot werkblad, want wie graag kookt en bakt, heeft niets aan een half metertje werkruimte.
  • Denk al van bij de aanschaf aan praktische zaken, zoals onderhoud. Wie absoluut niet tegen krassen in het werkblad kan, kiest beter niet voor hout of inox.
  • Kies je voor een hittebestendig werkblad (bv. natuursteen of keramisch), dan kan je hete potten, ovenschotels of taarten gewoon op het werkblad zetten.
  • Erg op hygiëne gesteld? Opteer voor een antibacterieel materiaal zoals inox en composiet.
  • Geef de voorkeur aan duurzame materialen. Een keukenwerkblad in kunststof is misschien wel goedkoper, maar gaat minder lang mee dan een werkblad uit keramisch materiaal, composiet, graniet of natuursteen.

Nog vragen over de verschillende materialen en hun voor- en nadelen? Klik snel door naar het artikel op onze blog, waar je ook alle tips vindt.

Wat schreef de Livios-redactie over keuken?