Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Van Marcke en is dus niet geschreven door Livios.

De pro's en contra's van vloerverwarmming

Hevige voorstanders en verbeten tegenstanders: als het over vloerverwarming gaat zijn de meningen vaak verdeeld. Maar, hoe zit het nu eigenlijk? Is vloerverwarming écht beter voor je gezondheid? Gaat het verwarmen trager of net sneller dan bij traditionele radiatoren? En die ‘comfortabele warmte’, wat moeten we ons daar nu precies bij voorstellen?

Het grootste nadeel van vloerverwarming is dat het een traag systeem is. De leidingen waar het warme water doorheen stroomt, liggen in een dikke laag chappe. De warmte heeft dus een stevige weg af te leggen voor het je ruimte kan opwarmen. Reken erop dat de temperatuur in je woonkamer 1 graad per uur stijgt.

Maar laten we de verbeten tegenstanders meteen wakker schudden: vloerverwarming is gezonder dan traditionele verwarming. Hoe dat komt? Een radiator in werking brengt warme en koude lucht in beweging en creëert zo een tochtgevoel. Die tocht neemt ook stof mee en is een gesel voor mensen met ademhalingsproblemen en allergieën. Dan ben je met vloerverwarming een pak beter af.

Benieuwd naar de andere voordelen van vloerverwarming? Dat lees je op de O!BLog van Van Marcke .

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?