Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Duravit en is dus niet geschreven door Livios.

Compleet designconcept voor badkamers

Foto: Duravit
Foto: Duravit
Foto: Duravit

In 2017 introduceert de producent van designbadkamers onder de namen B.1, B.2 en C.1 drie universele kranencollecties voor de individuele badkamer. Deze positioneren zich in het instap- en middelste prijssegment. Voor Duravit dragen de kranen bij aan een consistent en nauwkeurig doorgevoerd compleet designconcept.

Zacht of strak

De kranen B.1 en B.2 zijn met hun aantrekkelijke prijsklasse de ideale aanvulling op het interieur voor architecten en aannemers. B.1 kenmerkt zich door zachte ronde contouren, terwijl B.2 een strakkere en krachtigere look heeft. De verschillende uitloophoogten van de kranen sluiten aan bij de persoonlijke voorkeuren van gebruikers met twee verschillende hoogten (S en M).

Design

De designlijn C.1, ontworpen door de Zwitserse designer Kurt Merki Jr., is een perfecte weerspiegeling van de designkernmerken van bijvoorbeeld de VeroAir- of DuraSquare-lijn van Duravit. De ergonomisch gevormde greep met een verdikking aan de onderkant ligt prettig in de hand en maakt de kraan daarmee comfortabel in het gebruik.

Doordachte details zoals de minimale opening tussen de kraan en de greep geven deze kraan zijn strakke uitstraling. Vier verschillende hoogten (S/M/L/XL) voor verschillende wastafelafmetingen, 3-gatskranen in twee hoogten en wandkranen met uitloop in twee lengtematen bieden niet alleen voor elk interieur een passend design, maar daarnaast ook veel gemak aan de wastafel.

De oppervlakken van gepolijst chroom geven elk model niet alleen een moderne uitstraling maar ook een aangenaam gevoel. Dankzij de individueel verstelbare perlator kan de waterstraal naar wens worden aangepast.

Altijd de optimale oplossing

Ook voor al het andere sanitair – bidet, douche en ligbad – bieden de kranen van het assortiment B.1, B.2 en C.1 altijd de optimale oplossing voor iedere inbouwsituatie. Voor de douche heeft de klant de keuze tussen een douchemengkraan of een thermostaatkraan voor inbouw- of opbouwmontage, die naar wens gecombineerd kan worden met een vierkante of ronde hoofddouche (wand- of plafondmontage), met douchestangen en handdouches in verschillende uitvoeringen.

De ideale en praktische oplossing – ook bij verbouwingen – zijn de kant en klaar voorgemonteerde douchesystemen met hoofd- en handdouche. Ook voor het ligbad heeft de klant diverse opties: van badrandkranen en vrijstaande mengkranen tot thermostaat- en mengkranen die zowel als inbouw of opbouw geïnstalleerd kunnen worden.

Universeel installatiesysteem

Bij inbouwoplossingen biedt de Duravit BlueBox® een universeel installatiesysteem voor verschillende designopties (mengkraan of thermostaat). Op deze manier kan de keuze voor een bepaalde uitstraling ook nog worden bepaald na de installatie van het inbouwgedeelte.

> www.duravit.be

Wat schreef de Livios-redactie over sanitair en water?