Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Duravit en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuwe nonchalance in de badkamer: De trends van 2018

Het nieuwe bedieningsdisplay bevindt zich op de spiegeloppervlakte.

Foto: Duravit

Sierlijk raffinement ontstaat door de combinatie van diverse oppervlakken, texturen en kleuren.

Foto: Duravit

XSquare

Foto: Duravit

Het zijn de kleine details in de inrichting die het verschil maken bij “Less and more“.

Foto: Duravit

“Less is more“, het credo van Mies van der Rohe, vergezelt ons al jarenlang met indrukwekkende volharding. Minimalisme, nieuwe soberheid en puristisch Scandinavisch design sluiten aan op zijn uitgangspunt dat ook in 2018 een succesnummer blijft, niet alleen in woonruimten, maar ook in de badkamer. Toch worden er nieuwe nuances voelbaar: “Less is more“ wordt “Less and more“. Concreet design wordt door markante details gevuld met leven, uitgebreid met handige functies en geënsceneerd met nonchalant aangebrachte, soms zelfs felle kleuren.

Kleur heeft invloed

Als het er ‘s ochtends in de badkamer turbulent aan toegaat of wanneer het allemaal wat sneller moet, zorgen heldere kleuren en duidelijke vormen voor zorgeloze ontspanning. Zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe serie badkamermeubelen Brioso. Hier creëren matte tinten zoals het heldere lichtblauw zijdeglans in combinatie met warme houtoppervlakten een behaaglijke sfeer voor iedereen.

Met monochrome handgrepen en genuanceerde kleurencombinaties brengen lichtblauw of de trendkleur beton mat levenslust en helderheid in de badkamer. De serie badkamermeubelen Brioso kan worden gecombineerd met vijf keramiekseries en biedt door het moderne, frisse design met ranke kanten veel mogelijkheden voor de inrichting met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Combineer kleuren, oppervlakken en texturen

Sierlijk raffinement ontstaat vaak door de combinatie van verschillende oppervlakken, texturen en kleuren — nuances bepalen daarbij de verschillen. Bij de meubelserie XSquare zijn het volle, krachtige kleuren zoals aubergine zijdeglans in combinatie met bijvoorbeeld hoogwaardig notenhout of discrete, luxueuze decoratie zoals linnen en hoogwaardige tinten zoals taupe mat. Het elegant markante chroomprofiel vormt een geaccentueerd kader. Het neutraliseert de hoekige vormen van de wastafel waardoor harmonie ontstaat en tegelijkertijd markante eigenzinnigheid. Door combinatie met kasten, spiegel- en spiegelkastoplossingen uit de serie, waarvan het design eveneens wordt gekenmerkt door het chroomprofiel, ontstaan buitengewone wasplaatsen voor een elegant-moderne inrichtingsstijl. XSquare kan op allerlei manieren worden gecombineerd en past perfect bij vier keramiekseries.

Met de combinatie van in totaal 44 oppervlakten, kleuren en decors van de Duravit badkamermeubelen kan een zeer persoonlijke ambiance worden gecreëerd, variërend van huiselijke nonchalance tot moderne elegantie, waarin iedereen op zijn eigen manier energie kan opdoen.

Comfort tot in het kleinste detail

Het zijn de kleine details in de inrichting die het verschil maken bij “Less and more“. Zo ook bij de nieuwe serie badkamermeubelen XSquare: fronten zonder grepen met push-to-open-techniek benadrukken het elegante en inspirerende totaalbeeld. Een uitgekiend opbergsysteem biedt plaats voor alles wat u nodig heeft in de badkamer. Zo spreekt de nieuwe meubelcollectie voor zich en plaatst tegelijkertijd duidelijk gestructureerde accenten in de ruimte. Alles in één blik, alles op zijn plaats en met één handbeweging weer opgeruimd.

Afgestemd op het design van de XSquare meubelen biedt Duravit spiegels en spiegelkasten aan. Het nieuwe bedieningsdisplay bevindt zich op de spiegeloppervlakte. Hier kunnen de intensiteit, het hoofdlicht(35 mm brede lichtstrips rechts en links), ambilight en de spiegelverwarming contactloos per sensor worden bediend.

Bovendien beschikken alle spiegels over een nieuwe, comfortabele lichtkleur-wisselfunctie: bij een lichtsterkte van meer dan 300 lux kan de kleurtemperatuur traploos worden ingesteld van 2700 (warm licht) tot 6500 Kelvin (koud licht). Warm licht is bijzonder geschikt voor een aangename atmosfeer, koud licht dient vooral als cosmeticalicht. Door de memoryfunctie hoeven de gewenste lichtkleur en intensiteit bij herhaald gebruik niet elke keer opnieuw te worden ingesteld. Eveneens nieuw is de functionele opbergfunctie van de spiegelkasten, met materiaalboxen, een lade voor accessoires en een magneetstrip voor alle kleinere accessoires zoals schaar en pincet. Zo blijft de badkamer een plaats van sierlijk raffinement.

www.duravit.be

Wat schreef de Livios-redactie over badkamer?