Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Duravit en is dus niet geschreven door Livios.

Je gezinsbadkamer inrichten? Dat doe je zo!

Foto: Duravit
Foto: Duravit
Foto: Duravit
Foto: Duravit

Lade open, lade dicht. Spiegelkast open, dicht. Kraan open, kraan dicht. In een gezinsbadkamer is het ’s morgens altijd spitsuur. Alles moet snel gaan en alles wat nodig is moet binnen handbereik liggen. Om alles soepel te laten verlopen, zijn er handige oplossingen die het leven van alledag vereenvoudigen. Functionaliteit en comfort zijn doorslaggevend.

Duravit biedt met name voor de wastafelomgeving talrijke doordachte oplossingen om aan de eisen van groot en klein tegemoet te komen. De veelzijdige en individuele ontwerpmogelijkheden van Brioso zijn verkrijgbaar in een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Lichte kleuren en houtdecors

De hoge kasten of onderkasten voor wastafels uit de serie Brioso, bijvoorbeeld, zorgen voor voldoende ruimte om alle accessoires zoals tandenborstels, make-up en handdoeken op te bergen. Bijzonder zijn de grepen en de pootjes die naar wens in de corpuskleur kunnen worden geleverd. Zij bieden functionaliteit zonder het algehele design te beïnvloeden. Naast 13 andere oppervlakken zorgen de lichte kleuren van de meubels of de houtdecors, zoals Europees eiken of Pine Silver, in de badkamer optisch voor warmte en een natuurlijk gevoel van ruimte. Bijzonder praktisch is de variant met een consoleplaat, twee wastafels en twee ladekasten. Een basissysteem voor de binneninrichting van de onderbouw zorgt voor orde.

Frisse uitstraling

De wastafelomgeving biedt zo voldoende opbergruimte en blijft toch opgeruimd. Brioso biedt daarnaast ook de mogelijkheid om praktische, asymmetrische halfopen meubels te creëren die de frisse uitstraling van de serie nog eens onderstrepen. Hierdoor kunnen belangrijke verzorgende producten op een hoogte worden opgeborgen die ook voor kinderen gemakkelijk te bereiken is. De Brioso meubels vormen een ideale combinatie met de platte inbouwwastafels uit de serie ME by Stack. Deze hebben indrukwekkende, ruime aflegvlakken en extra ruimte voor allerlei accessoires van alledag, en zijn ook verkrijgbaar in een asymmetrische uitvoering waardoor ze mooi passen bij de halfopen meubels. 

Spiegelkasten

Spiegelkasten hebben meerdere voordelen in vergelijking met eenvoudige spiegels omdat ze extra opbergruimte bieden en bovendien als lichtbron dienen. De optimale aanvulling voor de wastafelomgeving in de gezinsbadkamer zijn de Brioso spiegelkasten die leverbaar zijn in vier breedtes. Zij zijn bovenaan voorzien van een 60 mm brede en 300 lux sterke led-lichtstrip. Verlichting van de wastafelomgeving, dimfunctie en spiegelverwarming zijn te sturen via de sensorschakelaar rechts beneden.

Functionele inrichting

De afdeklijsten die zijdelings op de corpus worden aangebracht, kunnen worden besteld in een kleur die past bij het meubel en maken de frisse uitstraling van de serie compleet. Het highlight voor de gezinsbadkamer is de functionele inrichting van de spiegelkasten met magneetstrip voor accessoires zoals schaartjes en pincetten. Door de juiste combinatie van keramiek, wastafelonderkast, hoge kast en spiegelkast ontstaat een wastafelomgeving die aan alle behoeften en ruimtewensen tegemoetkomt.

Wat schreef de Livios-redactie over badkamer?