Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ecohuis en is dus niet geschreven door Livios.

Houtskeletbouw neemt de markt over

Ecohuis houtskeletbouw

Foto: Ecohuis

Ecohuis houtskeletbouw

Foto: Ecohuis

Ecohuis houtskeletbouw

Foto: Ecohuis

Ecohuis houtskeletbouw

Foto: Ecohuis

Houtskeletbouw is de markt stilaan aan het overnemen. De 'baksteen in de maag' maakt plaats voor 'hout in de maag'. Maar is houtskeletbouw ook financieel interessant?

De prijs?

Hoeveel kost houtskeletbouw”? Dat is een vraag die we bij Ecohuis vaak te horen krijgen. Terecht, want de budgetcontrole van een nieuwbouw is erg belangrijk. Maar helaas is het niet mogelijk om een vaste prijs op houtskeletbouw te kleven. Daarvoor zijn er teveel verschillende factoren om rekening mee te houden.

Zaken die de prijs beïnvloeden

Elke woning is persoonlijk. Hoeveel je voor een houtskeletwoning betaalt hangt af van:

  • De grootte: des te groter je bouwt, des te hoger het kostenplaatje.
  • De architectuur: speciale vormen of architecturale fantasietjes kunnen de prijs van houtskeletbouw verhogen.
  • De materiaalkeuze: gevelstenen, ramen, tegels, … zijn beschikbaar in diverse prijscategorieën.
  • Afwerking: heb je voor sleutel-op-de-deur gekozen? Dan moeten we ook rekening houden met het kostenplaatje van de afwerking, zoals badkamer en keuken.
  • Soort woning: ook het soort woning (gesloten, halfopen of open bebouwing) speelt een rol.

Het is dus geen verrassing dat een grote, open woning met luxueuze materialen duurder is dan een compacte gesloten bebouwing.

Vergelijking prijs houtskelet en traditionele bouw

Is er een prijsverschil tussen houtskeletbouw en de traditionele bouwmethodes? Eigenlijk niet. Doorgaans zijn prijsverschillen verwaarloosbaar.

Houtskeletbouw heeft wel het voordeel dat de woning snel bewoonbaar is (op ongeveer 14 weken). Dat is dus goed nieuws voor mensen met een dubbele aflossing (huur in combinatie met de afbetaling van een lening). Ook voor reserveringskosten - die sommige banken aanrekenen op het niet-opgenomen gedeelte van een lening - moet je geen schrik te hebben.

Wij bouwen volgens jouw budget

Ecohuis bouwt steeds volgens jouw budget. Tijdens de ontwerpfase houden we rekening met het bedrag dat je wil investeren, zonder je noden en wensen uit het oog te verliezen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Vraag volledig gratis en vrijblijvend ons ideeënboek aan! Boek vol plannen, prijzen en ideeën of maak een afspraak met een van onze bouwadviseurs en ontdek de mogelijkheden!

Wat schreef de Livios-redactie over bouwtechnieken?