Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ecohuis en is dus niet geschreven door Livios.

Bouwen op maat: een 100 % persoonlijke woning

BEN-woning Ecohuis

Foto: Ecohuis

Interieurfoto Ecohuis

Foto: Ecohuis

Badkamer Ecohuis

Foto: Ecohuis

Bij Ecohuis maken we bouwdromen waar. Gelukkig heeft niet iedereen dezelfde droom (anders zou het straatbeeld er erg saai uitzien). Omdat een woning een reflectie is van uw persoonlijke smaak, is ieder ontwerp anders. Daarom bouwen wij op maat. Elk project draagt de handtekening van zijn bewoners.

Dankzij dit maatwerk zijn er verschillende elementen die u zelf kan (en soms moet) kiezen:

1. Het type bebouwing

Open, halfopen of gesloten … wij hebben ervaring met elk type bebouwing. In de meeste gevallen heeft u op dit vlak geen keuze, en bent u afhankelijk van de geldende bouwvoorschriften.

2. De bouwstijl

Bouwen op maat betekent ook dat u niet gebonden bent tot een bepaalde bouwstijl. Strak modern, landelijk, Amerikaans, pastorie… er zijn diverse mogelijkheden. Samen met de architect krijgt uw op maat gemaakte droomwoning vorm.

3. De gevelbekleding

Bovendien zijn er verschillende gevelbekledingen om uit te kiezen. Bakstenen blijven enorm populair. Voor elke bouwstijl zijn er tientallen potentiële kleuren en formaten. En dan hebben we het nog niet over de voegen gehad. Daarnaast kiezen heel wat mensen voor een bepleisterde gevel, zeker bij moderne woningen. Als specialist in woningen op maat kunnen we aan ieders wensen voldoen.

4. De ramen

Samen met de architect bepaalt u niet alleen waar ramen komen en hoe groot ze zijn, u kiest tevens de kleur en het materiaal (PVC, aluminium, hout).

5. De deuren

Net zoals de ramen kunnen de deuren op verschillende manieren afgewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan een mat glazen deur voor een strakke woning. Bij een landelijke woning is een voordeur met sierlijsten en een kijkgaatje waarschijnlijk een betere optie.

6. De vloerbekleding

Bouwen op maat is ook van toepassing op het interieur. Qua vloerbekleding zijn er enorm veel tegels om uit te kiezen. Vierkant of rechthoekig, donker of licht, gerectificeerd of niet… aan u de keuze.

7. Type verwarming

Samen met onze bouwadviseurs wordt er een type verwarming gekozen. Dat kan vloerverwarming zijn, radiatoren, of een mix van beide. Zoals verwacht, kan u bij onze op maat gemaakte woningen ook het type verwarmingstoestel kiezen.

8. Sanitaire toestellen

Onze woningbouw op maat laat u tevens toe om zelf sanitaire toestellen te kiezen bij een van onze leveranciers. Douchekranen, toiletten, baden, badkamermeubels… u vindt gegarandeerd iets in uw favoriete stijl.

9. Elektriciteitspunten

Gebruiksgemak staat centraal bij een nieuwbouw op maat. Daarom is er voor de start der werken een bespreking met de elektricien om de hoeveelheid en posities van de stopcontacten en schakelaars te bepalen.

10. Het ventilatiesysteem

Standaard voorzien wij een ventilatiesysteem C+evo. Indien u de voorkeur geeft aan een systeem D, is dat uiteraard mogelijk. Deze keuze is helemaal vrij – dat is het mooie aan bouwen op maat.

11. Binnendeuren

Net als bij de buitendeuren zijn er allerlei soorten binnendeuren, van eenvoudige schilderdeuren tot opvallende glazen schuifdeuren. U kiest, wij zorgen dat ze geïnstalleerd worden.

12. De keuken

Een van de leukste knopen om door te hakken bij een bouw op maat? De keuken. Er zijn immers oneindig veel mogelijkheden. Stel dus rustig uw droomkeuken samen met de hulp van een echte keukenexpert.

Bouwen op maat: ons advies

Bouwen op maat biedt enorm veel vrijheid. Maar kan ook voor heel wat vragen zorgen. Daarom staan wij u steeds bij met advies . Vragen over de indeling, budgettaire mogelijkheden, materialen, leveranciers … worden snel en duidelijk beantwoord door onze medewerkers. Op deze manier wordt de bouw van uw op maat gemaakte woning een stressvrije ervaring. Had u graag een persoonlijk gesprek gewenst neem dan gerust contact met ons op via www.ecohuis.be of 014 47 03 03.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?