Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ecohuis en is dus niet geschreven door Livios.

Een huis bouwen: zeker een goed idee

Realisatie Ecohuis-woning

Foto: Ecohuis

Realisatie interieur Ecohuis-woning

Foto: Ecohuis

Realisatie interieur Ecohuis-woning

Foto: Ecohuis

Realisatie interieur Ecohuis-woning

Foto: Ecohuis

Een bestaande woning kopen of uw eigen huis bouwen; dat is een dilemma weer heel wat mensen hun hoofd over breken. Een nieuw huis bouwen is zeker interessant en het overwegen waard. Misschien kunnen deze voordelen u helpen bij uw beslissing.

1. Uw eigen droomwoning bouwen

Een kamer die net iets te klein is, ruimtes met te weinig zonlicht, beperkte opbergruimte … bestaande woningen kunnen voor heel wat frustraties zorgen. Deze huizen zijn immers gemaakt op basis van de wensen en noden van iemand anders.

Een huis bouwen is namelijk maatwerk . Wanneer u voor een nieuwbouw kiest, kan u zelf alle belangrijke beslissingen nemen. U bepaalt de bouwstijl, indeling, materialen en veel meer. Het resultaat? Uw droomwoning waar u nog vele jaren van zal genieten!

2. Energiezuinig en milieuvriendelijk

De bouwnormen zijn de laatste jaren sterk verscherpt. Wie een huis wil bouwen, moet aan allerlei voorwaarden voldoen op het vlak van isolatie en ventilatie. Nieuwe woningen zijn dus veel energiezuiniger dan gelijkaardige bestaande gebouwen van dezelfde grootte. Dat is goed nieuws voor het milieu en uw portefeuille, want de gas- en elektriciteitsfacturen liggen een pak lager.

3. Nieuwe technologieën makkelijk te integreren

Wanneer u een huis gaat bouwen, kan u meteen de nieuwste technologieën integreren. Wilt u een compleet domoticasysteem? Dat is geen probleem. Magneetcontacten in de ramen voor een alarmsysteem of een video-intercom aan de deur? Bij een nieuwbouw wordt er van in het begin met deze zaken rekening gehouden. Het is dus makkelijker om nieuwe technologieën te implementeren bij een nieuwe woning dan bij een renovatie. Een nieuw huis bouwen biedt meer flexibiliteit.

4. Een huis bouwen gaat verrassend snel

Een huis bouwen een avontuur van lange adem? Helemaal niet. Er bestaat nog steeds de misvatting dat een huis bouwen verschillende jaren in beslag neemt. Niet is minder waar. Met onze unieke houtskelet bouwmethode en een goede planning realiseren we uw droomwoning in ca. 12-14 weken! Geeft toe: er zijn heel wat verbouwingen die langer duren.

5. Voor ieder budget

Nog een misvatting: een huis bouwen is erg duur. Met onze realisaties hebben we bewezen dat er zelfs met een klein budget mooie resultaten haalbaar zijn. Er zijn immers een heleboel factoren die de bouw van een huis goedkoper maken. Wij delen graag onze tips.

6. Hogere herverkoopwaarde

Net zoals bij een wagen, bepaalt de leeftijd van een woning mee de verkoopwaarde. Nieuwere woningen hebben doorgaans een hogere waarde. Wie een huis bouwt, kan binnen enkele jaren (u weet nooit wat er gebeurt) een hogere verkoopprijs vastleggen dan iemand die een woning van 20, 40 of 60 jaar op de markt zet.

Ecohuis is ook dit jaar aanwezig op Batibouw! Kom gerust langs voor een vrijblijvend gesprek of contacteer ons via www.ecohuis.be of via het nummer 014 47 03 03.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?