Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Terca - Desimpel en is dus niet geschreven door Livios.

Wienerberger stelt voor op Batibouw: het vernieuwde Eco-brick® gamma

Met Eco-brick ontwikkelde Wienerberger een baksteen, lichter en smaller dan de traditionele baksteen. Met meer comfort en mogelijkheden voor nieuwbouw en renovatie. Op de Batibouw beurs stelt Wienerberger haar vernieuwde en uitgebreide Eco-brick gamma voor.

Meer mogelijkheden voor nieuwbouw en renovatie

De Eco-brick gevelsteen van Wienerberger is 25 tot 35 mm dunner dan de gebruikelijke gevelstenen en neemt daardoor gemiddeld 30% minder ruimte in beslag. Dit dankzij het UWF-formaat (200 x 65 x 48 mm) dat 6,5 cm dik is t.o.v. de gebruikelijke gevelsteendikte van 9 tot 10 cm. Hierdoor kan men bij nieuwbouw de isolatiedikte verhogen zonder de wanddikte uit te breiden of woonruimte te verliezen. Eco-brick is dan ook dé geveloplossing voor energiezuinige woningen.

Eco-brick leent zich ook uitstekend voor renovaties waarbij de steen dienst kan doen als afwerking van een buitenisolatie op een bestaande gevel.

Meer gebruikscomfort en duurzaamheid

Eco-brick is lichter en biedt dus een groter gebruiksgemak. Er kan makkelijker gebouwd worden, en dat volgens de gekende, klassieke bouwmethoden en metseltechnieken.

De Eco-brick heeft nog andere groene kanten. Gezien zijn kleinere volume en gewicht vergt hij minder grondstoffen. Voor de productie en het transport is dan weer minder energie nodig, zodat de CO2-uitstoot daalt.

Dankzij al deze kenmerken past Eco-brick perfect in het streven van Wienerberger naar meer duurzaamheid en gebruikscomfort.

Meer keuze

Eco-brick beantwoordt aan alle kwaliteitsvereisten voor keramische gevelstenen en is verkrijgbaar in verschillende kleurvariëteiten: Terca Triton, Dione, Atlas, Reno, Norton, Preston, Rood, Ruston en Antraton. Ze zijn allen te bezichtigen op de Wienerberger stand nr. 309 in hal 5.

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?