Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Terca - Desimpel en is dus niet geschreven door Livios.

Perfecte gevelafwerking bij na-isolatie bestaande gevel

StoTherm Brick systeem (Arch. A. Vanbiervliet)

Foto: Terca - Desimpel

Façatile (Arch. R. Rossey)

Foto: Terca - Desimpel

Wie energiebewust wil isoleren, neemt beter ook de buitenzijde van de woning onder handen.   Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en oplossingen, stelt op bis-beurs doeltreffende oplossingen voor die garant staan voor een duurzame, energiezuinige en tegelijk esthetische gevelrenovatie.

Keramische gevelstenen
Voor wie bij zijn gevelrenovatie de isolatiedikte wenst te verhogen, zonder de wanddikte uit te breiden of aan woonruimte in te boeten, ontwikkelde Wienerberger de Eco-brick gevelsteen. Die is 25 tot 35 mm dunner dan de gebruikelijke gevelstenen en neemt daardoor gemiddeld 30% minder ruimte in beslag. Eco-brick leent zich uitstekend voor renovaties waarbij de steen dienst kan doen als afwerking van een buitenisolatie op een bestaande gevel.

Voor wie écht energiebewust wil isoleren, biedt Wienerberger het StoTherm Brick systeem aan: met isolatie uit geëxpandaard polystyreen (EPS), een wapeningslaag en de op kleefmortel bevestigde steenstrippen wordt de woning extra beschermd. En dat terwijl het typische “bakstenen-gevelbeeld” behouden blijft. Een investering die extra comfort brengt en zichzelf binnen enkele jaren terugverdient.

Kleipannen ook voor gevels
Wie zijn gevel na wil isoleren, kan zijn gevel ook bekleden met Koramic kleipannen. Ze laten zich niet alleen uiterst gemakkelijk plaatsen maar gaan ook een leven lang mee. De nieuwe vlakke kleipan Façatile is speciaal als gevelbekleding ontwikkeld en resulteert in een strakke, op en top hedendaagse gevellook. In een renovatie hebben kleipannen als gevelbekleding het extra voordeel dat ze een onregelmatige of niet-vlakke ondergrond aan het oog onttrekken.

Bezoek Wienerberger op bis, Flanders Expo Gent, 6-14 oktober 2012 - Stand 1274, Hal 1

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?