Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Terca - Desimpel en is dus niet geschreven door Livios.

Renoveer duurzaam met de bouwoplossingen van Wienerberger

Terca Eco-brick Atlas (Arch. Cipolat Architecture)

Foto: Terca - Desimpel

Koramic Façatile (Arch. Rien Rossey)

Foto: Terca - Desimpel

Wie verbouwingswerken overweegt die raken aan het dak of de gevel van zijn woning, zit goed bij Wienerberger. Deze fabrikant van hoogwaardige keramische bouwmaterialen en concepten beschikt immers over een ruime waaier van duurzame, energiezuinige en esthetische renovatieoplossingen. Op Batibouw kunt u deze intelligente oplossingen ontdekken en dankzij doorlopende demonstraties zien hoe ze worden toegepast. Een aanrader!

Een gevel met pit
Voor de vernieuwing van de gevel zijn er tal van mogelijkheden. Een vernieuwde gevel met Terca en Desimpel gevelstenen bereikt gemakkelijk een levensduur van 150 jaar. De gevelstenen zijn stootvast, vragen weinig onderhoud en verouderen mooi. Ze zijn verkrijgbaar in een brede waaier aan formaten, kleuren en aspecten.

Wil u de isolatiedikte van uw bestaande gevel verhogen? Dan kunt u terugvallen op de Eco-brick gevelsteen, die met zijn smaller formaat 30% minder ruimte inneemt dan andere bakstenen. Of u kunt gebruikmaken van het StoTherm Brick systeem met dunne, op kleefmortel bevestigde steenstrippen. Een derde mogelijkheid is een gevelbekleding met Koramic kleipannen die een onregelmatige of niet-vlakke ondergrond aan het oog onttrekken. Streeft u naar een vlak en hedendaags resultaat? Dan is de vlakke Façatile kleipan uw logische keuze.

Een dak voor het leven
Wie renoveert, pakt meestal eerst het dak aan. In dat geval zijn Koramic kleidakpannen uw absolute nummer een. Koramic kleidakpannen bereiken gemakkelijk een levensduur van 150 jaar, ontwikkelen in de loop der jaren een mooi patina en zijn vorstbestand. Ook op andere eigenschappen scoren ze uitstekend. De pannen zijn bovendien perfect herbruikbaar, vergen weinig of geen onderhoud en kunnen indien nodig in een mum van tijd per stuk worden vervangen. Ook kunt u ze combineren met geïntegreerde zonnepanelen.

Gevel en dak versmelten
Bij een renovatie worden dak en gevel vandaag steeds vaker bekleed met eenzelfde kleipan, waardoor de woning een sterke, uniforme uitstraling krijgt. Omdat slechts een aannemer deze werken uitvoert, wint u tijd, vermijdt u coördinatieproblemen en bent u zeker van een vlekkeloze plaatsing.

DOORLOPEND DEMONSTRATIES OP BATIBOUW
Tijdens Batibouw 2013 kunt u met eigen ogen ontdekken hoe een aantal toepassingen in de praktijk verloopt. Met name de verwerking van de extra dunne Eco-Brick gevelsteen en de plaatsing van de vlakke Façatile kleipan worden metterdaad getoond. Zien is leren!

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 21 februari-3 maart 2013.  Stand 309 in hal 5

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?