Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Terca - Desimpel en is dus niet geschreven door Livios.

Salens Architecten uit Brugge wint Wienerberger prijs op de FAB Awards voor Architectuur en Energie

Tweejaarlijks worden kwalitatieve en architecturaal boeiende bouwprojecten in ons land bekroond met de Belgische Prijzen voor Architectuur & Energie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) en Electrabel GDF-SUEZ.  Naast deze prestigieuze prijzen, bekroont Wienerberger een vernieuwend of opvallend bouwproject met keramische materialen.  

De uitreiking van deze 10de editie van de FAB Awards vond plaats op dinsdag 10 december in Bozar te Brussel. In het bijzijn van talrijke prominenten uit de politieke, bouw- en culturele wereld, sponsors en architecten ontving Salens Architecten uit Brugge de prijs van Wienerberger voor de ‘Beste toepassing van Keramische bouwmaterialen’ voor het Rijksarchief te Brugge.

Papierwerk

Met het nieuwe Rijksarchief slaagde Salens Architecten erin om hedendaagse architectuur met een sterke identiteitswaarde harmonieus te integreren in de historische omgeving van Werelderfgoedstad Brugge. Het gebouw is opgevat als een stapel oud papier boven een transparant en open gelijkvloers. De speciaal vermetselde Terca Wasserstrich Special gevelsteen - gekarakteriseerd door een ruwe, oneffen structuur en een verweerde, grillige look - geeft de blinde gevel een intense, dynamische uitstraling.

Duurzaam materiaal

Met de toekenning van deze prijs wil Wienerberger het creatief gebruik van keramische bouwmaterialen ook in de toekomst verder blijven ondersteunen. Baksteen is immers nog steeds het duurzame bouwmateriaal bij uitstek voor hedendaagse toepassingen in diverse stijlen.   

Wat schreef de Livios-redactie over bouwpartners?