Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Terca - Desimpel en is dus niet geschreven door Livios.

Cassia brengt leven in de straat

Cassia

Foto: Terca - Desimpel

Cassia Rood

Foto: Terca - Desimpel

Cassia Bruin

Foto: Terca - Desimpel

Cassia Gesmoord

Foto: Terca - Desimpel

Cassia Shadow

Foto: Terca - Desimpel

Gevelsteen met twee verrassende gezichten

Op Batibouw toont Wienerberger in haar serie Terca gevelstenen de Cassia, een bijna 50 centimeter lange gevelsteen die aan de ene zijde geschaafd is en aan de andere zijde een gebroken uiterlijk heeft. Door die zijden afwisselend zichtbaar te verwerken, krijgt de gevel een ongekende diepte, levendigheid, schaduwwerking en kleurennuance.

Esthetisch buitenbeentje

De Cassia gevelsteen is een buitenbeentje waarmee gevels een hyperindividuele identiteit aangemeten krijgen. Dat is in eerste instantie te danken aan het aparte formaat. De gevelsteen meet 495 x 95 x 48 mm en is dus bijna een halve meter lang. Een tweede exclusief kenmerk is de afwerking van de zijden. Waar de ene zijde ruw geschaafd is, heeft de andere een gebroken structuur.

Door de twee zichtzijden te combineren in het gevelvlak, bekom je een gevel die elke monotonie schuwt. De reliëfverschillen gaan hand in hand met een boeiende, voortdurend wisselende dans van licht en schaduw. Dat effect wordt nog eens extra in de hand gewerkt door de kleurnuances. De Cassia is verkrijgbaar in vier tinten: Rood, Bruin, Shadow en Gesmoord.

Ook technisch aan de top

De kameleon onder de gevelstenen kan ook prat gaan op uitstekende technische kwaliteiten. De Cassia gevelsteen is zeer vorstbestendig dankzij zijn lage porositeit.

Meer info

Wat schreef de Livios-redactie over bouwbeurzen?