Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Terca - Desimpel en is dus niet geschreven door Livios.

Wienerberger en Recticel Insulation promoten Massief Passief bouwen via nieuwe website en blog

Nu de energieprijzen volop in de belangstelling staan, vindt het principe van de Passiefhuizen steeds meer ingang.

Aan de basis van het passiefhuis-concept liggen een doorgedreven isolatie, een luchtdichte afsluiting, een optimale oriëntatie, aangepaste glaspartijen en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

Om dit passiefhuis-concept toegankelijk te maken voor iedereen, besloten Wienerberger België en Recticel Insulation een Massief Passief huis te bouwen.  Met andere woorden een traditionele woning met massieve muren in baksteen en harde isolatieplaten, aangepast aan onze eigen bouwtrant.

In één klik rechtstreeks naar de werf

Om dit unieke bouwproject de nodige bekendheid te geven en om aan te tonen dat passief bouwen met massieve keramische bouwmaterialen en harde polyurethaan isolatieplaten vrij eenvoudig is, werd een nieuwe website met blog online geplaatst.

Via een foto-dagboek kan iedereen van op de eerste rij dag na dag de vooruitgang van de werf volgen. Alle foto’s zijn voorzien van een begeleidend commentaar over de getoonde stap in het bouwproces. Verder wordt op de site ruim aandacht besteed aan de gebruikte materialen en technieken. Dit laat zowel professionele bezoekers als particuliere kandidaat-bouwers toe om helemaal met het nieuwe bouwprocédé vertrouwd te raken.

De laatste stand van zaken

Aan de site werd ook een blog gekoppeld. Bedoeling is dat hier regelmatig nieuwe bijdragen worden gepost rond Massief Passief bouwen in het algemeen en dit project in het bijzonder. Het kan gaan om praktische weetjes, algemene beschouwingen maar ook om allerhande productinformatie. Deze blog zal op korte termijn uitgroeien tot een waardevolle en volledige databank voor eenieder die houdt van traditionele bouwtechnieken, maar toch wil genieten van alle voordelen van een Passiefhuis.

Primeur van formaat

Het mag onderstreept worden dat deze Massief Passieve woning een primeur is voor ons land én een project op niveau van de twee leidinggevende initiatiefnemers. Nooit voorheen heeft iemand het Passiefconcept kritisch bekeken en aangepast aan onze traditionele bouwmethode. Dit initiatief zal ongetwijfeld snel navolging kennen.

Voor een dagelijks werfbezoek: www.massiefpassief.be