Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Oben en is dus niet geschreven door Livios.

Zet energieverlies buitenspel met isolerende ramen

Foto: Oben
Foto: Oben
Foto: Oben
Foto: Oben

De basis van een energiezuinige woning? Een goed ingepakte buitenschil. En daar hoort ook je schrijnwerk bij! Ongeveer 15 % van de warmte gaat namelijk verloren langs ramen en deuren. Met hoogrendementsglas zet je dit energieverlies buitenspel.

Snelle terugverdientijd
Hoogrendementsglas isoleert tot drie keer beter dan gewone dubbele beglazing. De relatief kleine meerkost in aankoop verdient zichzelf dus snel terug via je lagere energiefactuur. Bovendien komt de plaatsing van hoogrendementsglas in aanmerking voor verschillende financiële steunmaatregelen.

Raamprofielen met een isolerende kern
Aluminiumprofielen zijn voorzien van een thermische onderbreking. Dat wil zeggen dat het binnen- en buitendeel van elkaar gescheiden zijn door een isolerende kern. Daardoor halen ze lage U-waardes en zijn condensatie of warmtegeleiding uitgesloten.

Warmte binnen, geluid buiten
Je ramen en deuren vormen de grens tussen warm en koud en bufferen lawaai van buitenaf. Oben werkt al meer dan veertig jaar met de profielen van Reynaers Aluminium. Die doorstaan met glans de strengste akoestische tests.

Een investering voor het leven
Aluminium gaat levenslang mee. Roest, barsten, scheuren of rotten zijn onmogelijk. Bovendien is het materiaal immuun voor vocht, temperatuursschommelingen of wisselende weersomstandigheden. Met andere woorden: hét materiaal voor optimaal wooncomfort.

Advies op maat
Elk (ver)bouwproject is anders. Wil je weten welke profielen en beglazing voor jouw woning de beste keuze zijn? Neem gerust contact met ons op. Of breng een bezoekje aan onze toonzaal. Wij helpen je graag verder!

Meer info op www.oben.be

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?