Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Oben en is dus niet geschreven door Livios.

Welke kleur geef jij aan je ramen en deuren?

Kies uit 400 hoogwaardige profielkleuren en 65 verschillende structuurlakken.

Foto: Oben

Met de juiste kleuren vormt je woning één mooi geheel in opbouw, kleur en stijl.

Foto: Oben

Past je binnenvloer bij de kleur en structuur van je raamprofielen?

Foto: Oben

De keuze van ramen en deuren doet veel mensen stilstaan bij de isolatiewaarde, veiligheid en het materiaal. Maar wist je dat de kleur van je buitenschrijnwerk even belangrijk is? Deze vaak vergeten factor leidt tot stijlblunders die je met onze vijf tips niet zal maken!

1. Begin er vroeg aan

Maak van je woning één mooi geheel in opbouw, kleur en stijl. Vanaf de ontwerpfase spelen je aluminium ramen en deuren hierbij een cruciale rol. Je profielstijl moet aansluiten bij de door jou gewenste bouwstijl. Daarnaast moet de kleur van je buitenschrijnwerk passen bij je gevelsteen, dakpannen en dorpels.

2. Niet alleen ramen en deuren

Wist je dat je ook het L-ijzer onder het gevelmetselwerk van je ramen in een RAL-kleur kan laten lakken? Of dat je de dakrand in dezelfde kleur als je buitenschrijnwerk kan laten maken? Contacteer je ramenfabrikant voor de juiste kleurcodes en geef ze tijdig door aan je dakwerker en aannemer.

3. Kleur en kwaliteit

Overweeg je een (garage)poort, carport, veranda of hekwerk van aluminium rond je woning? Let er dan op dat je ook dit in de juiste kleur kiest. Je kan ze perfect laten lakken in de RAL-kleur van je buitenschrijnwerk. Zo krijg je één naadloos geheel waarin kleine details een wereld van verschil maken. (Vraag ook hier weer de juiste codes op aan je ramenfabrikant.)

4. Past buiten bij binnen?

Van binnen naar buiten is een kleine stap. Samenhang is dus belangrijk, maar dat wordt wel eens vergeten. Heb je ramen die tot op de grond komen, denk er dan aan dat je binnenvloer bij de kleur en structuur van je raamprofielen moet passen. Loopt het keukentablet langs een raam, dan denk je best goed na over de onderlinge kleurcombinatie.

5. Gratis kleurstalen

Ons aluminium buitenschrijnwerk is verkrijgbaar in 400 hoogwaardige profielkleuren en 65 verschillende structuurlakken. Van glanzend en mat tot diverse anodisatietinten. De binnen- en buitenkant kunnen zelfs in een andere kleur.

Bezoek onze toonzaal en krijg gratis kleurstalen mee naar huis. Zo kan je zowel bij de gevelsteenfabrikant, de vloerspecialist als de dakwerker de juiste keuze maken voor jouw woning.

Klaar voor professioneel en kleurrijk advies? Kom dan naar onze actiedagen op 11 en 12 maart. Onze toonzaal in Zonhoven is dat weekend doorlopend open van 10 tot 18 uur. Vind alvast inspiratie op oben.be

Wat schreef de Livios-redactie over ramen en deuren?