Dit partnerbericht werd gepubliceerd door SVK en is dus niet geschreven door Livios.

Ornimat gevelplaten van SVK geven ziekenhuis modern jasje

SVK Ornimat, Gelderse Vallei Ede, NL

Foto: SVK

SVK Ornimat, Gelderse Vallei Ede, NL

Foto: SVK

SVK Ornimat, Gelderse Vallei Ede, NL

Foto: SVK

SVK Ornimat, Gelderse Vallei Ede, NL

Foto: SVK

In de Nederlandse gemeente Ede, in het hartje van Nederland, kreeg het ziekenhuiselderse Vallei een uitbreiding met een vier verdiepingen hoog zorggebouw. Dat herbergt onder meer twee bestralingsbunkers, een centrale hal met espressobar en een personeelsrestaurant. Hét visitekaartje van het gebouw is een strakke gevel met witte Ornimat vezelcement gevelplaten van SVK.

In totaal was er 3.200 m² Ornimat gevelplaat nodig om de strakke en stijlvolle gebouwschil van het ziekenhuis te verwezenlijken. Zo zijn er ook uitsnijdingen of patronen in de gevel. Het eentonige karakter wordt ook vermeden door ventilatieroosters en ellips profielen. De Ornimat gevelplaten die gebruikt werden door de aannemer zijn 60 cm hoog en 120 cm breed en worden ter hoogte van de bestralingsbunkers onderbroken door een groene gevel. De gebogen uitsnijdingen geven de indruk alsof de groene gevel als een bos onder de Ornimat-gevel doorgroeit. Een ander bijzonder afwerkingsdetail is de verlenging van de waterslagen onder en boven de raamkaders, die doorlopen in een ellips profiel tussen de Ornimat gevelplaten ernaast. Deze horizontale belijning benadrukt de witte gevel.

Duurzaam en betaalbaar
De architecten zochten voor dit project naar een duurzaam en betaalbaar gevelbekledingsmateriaal dat er bovendien mooi uitziet. Uiteindelijk koos de bouwheer in samenspraak met de architecten en aannemer voor witte Ornimat gevelplaten, RAL 9010. Die zijn geluidsisolerend, brandvertragend en bestand tegen onder andere alkaliën, verdunde zuren, micro-organismen, schimmels, bacteriën en insecten. De draagstructuur van de Ornimat-panelen bestaat uit HSB-elementen met daarop geschroefde aluminium omega-profielen. De Ornimat-panelen zijn op deze aluminium profielen verlijmd. De unieke Ornimat gevelplaten van SVK hebben heel wat voordelen. Ze zijn sterk, duurzaam en de esthetische en creatieve mogelijkheden zijn onbeperkt. De gevelplaten worden voor elk project op maat gemaakt, hebben meegekleurde kanten en zijn verkrijgbaar in quasi alle RAL kleuren. The sky is the limit!

SVK
SVK is een vaste waarde in de productie van kwaliteitsvolle vezelcement materialen.
Het bedrijf biedt creatieve gevel en dakoplossingen voor zowel de residentiële als niet-residentiële markt. Naast de vezelcement gevelplaten, leien en golfplaten, biedt het familiebedrijf uit Sint-Niklaas ook nog een gamma gevelstenen en architectonisch sierbeton aan.

www.svk.be

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?