Dit partnerbericht werd gepubliceerd door SVK en is dus niet geschreven door Livios.

ETA certificaat voor SVK gevelplaten

ETA certificaat SVK Ornimat, Decoboard en Puro Plus gevelplaten

Foto: SVK

SVK staat al meer dan een eeuw bekend als fabrikant en distributeur van bouwmaterialen. In de thuisbasis in Sint-Niklaas produceert het familiebedrijf een brede waaier aan dak- en gevelbekledingsproducten zoals gevelplaten, leien, gevelstenen, golfplaten en architectonisch beton. Deze zijn stuk voor stuk van dezelfde topkwaliteit.

Honderd jaar na de oprichting is SVK uitgegroeid tot een toonaangevende speler in België, maar ook in zowat gans Europa en ver daarbuiten.

SVK besloot voluit te gaan voor een kwalitatief hoogstaand gevelplatengamma en legt daarvoor de lat hoog. Om de kwaliteit van de Ornimat, Decoboard en Puro Plus gevelplaten te onderstrepen, werd er in de zoektocht naar externe beoordeling resoluut gekozen voor een Europese aanpak.

Eind 2014 ontving SVK van de BUtgb een ETA (European Technical Assessment of Europese Technische Beoordeling) voor de vezelcement gevelplaten Ornimat, Decoboard en Puro Plus. Deze beoordeling werd gegeven op grond van een uitgebreide serie proeven en onderzoeken.

Het ETA certificaat is geldig in de 28 Europese lidstaten, Zwitserland en Turkije.

Een ETA is in wezen een gunstige technische beoordeling van de gebruiksgeschiktheid van het gevelsysteem. De beoordeling gebeurt aan de hand van de Bouwproductenrichtlijn en van een Europese technische leidraad, de ETAG 034-1.

De technische beoordeling draagt het nummer ETA 14/0284 en kan geraadpleegd worden op de website van SVK (www.svk.be).

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?