Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Nelissen Steenfabrieken NV en is dus niet geschreven door Livios.

Het regent dat het giet, verlies daarom de verwerkingsvoorschriften van Nelissen niet!

Het bouwverlof zit er voor de meeste bouwvakkers zo goed als op. Helaas heeft de regen er in ons landje voor gezorgd dat we niet echt hebben kunnen genieten van mooi weer. Aan de weersomstandigheden kunnen we bij Nelissen helaas niets veranderen. We kunnen u wel een overzicht geven van onze verwerkingsvoorschriften om er onder andere voor te zorgen dat uw vers metselwerk niet wordt aangetast door de overvloedige regen:

  • Geef steeds bij uw bestelling het volledige aantal stenen door en probeer gespreide afhalingen zoveel mogelijk te vermijden.
  • Laat steeds meerdere pallets gelijktijdig verwerken en de buitenste stenen met de binnenste mengen om de kleurschakeringen in het metselwerk gelijkmatig te doen verlopen.
  • Bescherm vers metselwerk tegen overvloedige regen en uitdroging. Zorg er daarom steeds voor dat het metselwerk dagelijks wordt afgedekt, zo voorkomt u uitbloeiing.
  • De metsel- en voegmortelsamenstelling moeten aangepast zijn aan de vochtigheidsgraad van de steen en aan het soort metselwerk. Wij raden aan de stenen licht te bevochtigen en/of bastaardmortel te gebruiken. Een aantal suggesties om dit op te lossen zijn; wild verband, scheiding d.m.v. rollaag, enz…
  • Druk mets- en voegmortel steeds goed aan, de kop- en langsvoegen moeten volledig gevuld zijn.
  • Er kunnen mogelijke maatverschillen voorkomen bij combinatie van stenen gebakken uit verschillende soorten leem, houd hier rekening mee in het verwerken van het metselwerk.
  • Bezorg ons steeds stalen in geval van bijbestellingen. Dit is de enige manier om kleurverschillen volledig te voorkomen.
  • Tenslotte nog een laatste tip voor een extra mooi uitziend metselwerk: mets de stenen steeds met de uitsparing (holte) naar boven.

Bron: www.nelissen.be

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?