Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Nelissen Steenfabrieken NV en is dus niet geschreven door Livios.

Steenfabrieken Nelissen lanceert ABC strengpersstenen bestand tegen graffiti

ABC strengpersstenen by Nelissen

Foto: Nelissen Steenfabrieken NV

Steenfabrieken Nelissen stelt op de Bis Beurs de collectie ABC strengpers gevelstenen voor, een type strengpersbakstenen die elke graffiti-aanval moeiteloos overleven.

Strengpersbakstenen. Strakke vorm in een waaier aan kleuren voor unieke bouwresultaten.

De strengperssteen is te herkennen aan de zeer strakke vorm met snijvlakken waardoor dit type baksteen zich uitstekend leent voor moderne woning- en projectbouw. De strengpers is een machine waarin de kleimassa in de vorm van een doorlopende, zuiver rechthoekige vorm wordt geperst. Deze streng wordt machinaal op regelmatige afstanden doorgesneden in plakken ter dikte van een baksteen en ieder stuk vormt een baksteen met vier gladde zijden.

Indien gewenst kan het oppervlak door middel van stempelrollen voorzien worden van een structuur of tekening. Toch is de structuur strakker en regelmatiger dan die van een vormbaksteen.

De bakstenen zijn in tientallen kleuren en combinaties te verkrijgen.

ABC sprengpersgevelstenen: bestand tegen graffiti

ABC Gevelstenen van ABC overleven elke vorm van graffiti, want na een reiniging zijn er geen graffitiresten op de gevelstenen zichtbaar. Bij de vermenging van grondstoffen en de daarop afgestemde bakwijze, wordt elke toevoeging van chemische middelen achterwege gelaten.

De stenen zijn een natuurproduct en hoeven niet te worden geïmpregneerd. Graffiti, oud of nieuw, kan zonder gebruik van impregneermiddelen telkens weer verwijderd worden.

De speciaal ontwikkelde graffiti Remover (biologisch afbreekbaar) wordt met een blokkwast aangebracht en na een inwerktijd van ongeveer 15 minuten wordt het oppervlak met een grove borstel afgeschrobd. De kleurresten kunnen dan van de gevelstenen verwijderd worden, de laatste resten kan men met een hogedrukreiniger verwijderen. Verdere behandeling van de gevelstenen is niet meer nodig. Alle gevelstenen van ABC laten zich op deze wijze reinigen.

Voor meer inlichtingen kunt u steeds terecht op onze site www.nelissen.be

Meer informatie over dit bericht?

ABC strengpersbakstenen by Nelissen

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?