Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Nelissen Steenfabrieken NV en is dus niet geschreven door Livios.

Nelissen Steenfabrieken te zien in Beroepen Zonder Grenzen op een!

Beroepen zonder Grenzen Nelissen Steenfabrieken

Foto: Nelissen Steenfabrieken NV

Beroepen zonder Grenzen Nelissen Steenfabrieken

Foto: Nelissen Steenfabrieken NV

Kijk op maandag 27 oktober om 20H40 naar Beroepen Zonder Grenzen op een! Vier medewerkers van Nelissen Steenfabrieken zijn er aan het werk te zien over de grenzen heen!

Maandag 27 oktober

Vier collega-steenbakkers uit een moderne, Vlaamse steenbakkerij reizen naar India. De Indiase baksteenindustrie is na China de grootste ter wereld: verspreid over het hele land liggen zo’n 100.000 steenbakkerijen waar meer dan 4 miljoen mensen tewerkgesteld zijn.

Baksteenproductie is één van de oudste industrieën ter wereld, maar is in India over de eeuwen heen amper veranderd. Voor de Vlaamse steenbakkers lijkt het een reis terug in de tijd, want hier worden stenen nog gebakken op dezelfde manier als 3000 jaar geleden: elke steen wordt hier nog manueel gefabriceerd, de arbeiders hebben geen veiligheidskledij en van machines is geen sprake. Ze verdienen slechts een habbekrats en de term ‘slavenarbeid’ is niet ontoepasselijk. Het is maar de vraag of de Belgische collega’s zich in deze nare omstandigheden staande kunnen houden.

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?