Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Geef hitte geen kans met Silka

Foto: Ytong
Foto: Ytong

De eerste tropische zomerdagen liggen achter ons. En er zijn er ongetwijfeld nog heel wat op komst. Niets is op zo'n dagen zo vervelend als een plakkerig luchtje in huis. Maak daarom al vanaf bij het begin de juiste keuze. Met de bouwblokken van Silka bekom je niet alleen constant een perfecte temperatuur en leefomgeving in huis. Je kiest ook maximaal voor duurzaam en energiezuinig. Vier redenen waarom kalkzandsteen een oplossing voor het leven is.

1. Puur natuur

De naam zegt het een beetje zelf. De Silka-bouwblokken zijn het resultaat van een mengeling tussen kalk, zand en water. Natuurlijke grondstoffen dus. Hierdoor is de impact op het milieu minimaal tijdens het productieproces. Bovendien gaat het om een volledig recycleerbaar materiaal. Duurzamer kan bijna niet.

2. Levende muren

Door zijn dichte samenstelling heeft kalkzandsteen de reflex om warmte op te nemen als een spons. Dat gebeurt heel traag. Het geeft die warmte ook even traag weer af. Hierdoor blijft het op een natuurlijke manier koel op warme dagen. En blijft de warmte beter binnen op koude dagen. Perfect voor (ver)bouwers die voor weinig verbruik of voor een heel laag energiepeil gaan. Dankzij de klimaatwanden van Silka kan je trouwens nog extra koelen of verwarmen.

Nog een sterk punt: deze kalkzandsteenblokken houden zelf de luchtvochtigheid op peil in je woning. Ook al hoor je het niet, de blokken ademen. Vocht en schimmel maken hierdoor absoluut geen kans.

3. Bespaar tijd en geld

Door te werken met de speciale vellingkantblokken van Silka, is een dure afwerking niet meer nodig. Een likje verf of een laagje dunpleister volstaat. Of zelfs helemaal niets. Je hoeft je woning dus niet te belasten met honderden liters extra vocht.

Zijn er elektriciteitswerken op til? Dankzij een voorgemaakt gatenpatroon in de blok is het slijpen van sleuven verleden tijd. Opnieuw heel wat tijd en geld gewonnen.

4. Geen vervelende geluiden meer

Ook als je in de buurt van een drukke weg woont of last hebt van veel omgevingsgeluiden, bieden de bouwblokken van Silka de perfecte oplossing. Absolute topprestaties op het vlak van akoestiek zorgen ervoor dat het geluid buiten of binnen blijft. Zoals je wenst. Kalkzandsteenblokken worden trouwens verlijmd. Hierdoor verkrijg  je ook nog eens een perfect luchtdichte woning.

Zoals je merkt heeft Silka een pak sterke troeven in huis. Wil je nog meer weten over deze bouwblokken? Neem dan een kijkje op onze productpagina of informeer rechtstreeks bij ons. We helpen je graag verder.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??