Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Deze gevel laat geen fouten toe: ontdek zijn geheim!

Foto: Ytong
Foto: Ytong

Wat doe je als er zich twee ideale oplossingen aanbieden voor één woning? Simpel: je combineert ze gewoon! Een Silka-binnenmuur en Ytong-buitenmuur vullen elkaar perfect aan én versterken elkaar. Vertaald naar jouw project: hoe pluk jij de vruchten van deze gouden combinatie?

1. Snel én secuur

Het grote voordeel van Ytong-bouwblokken is dat ze drie-in-een zijn: dragende binnenmuur, isolerende blok én buitenmuur. Bijkomende isolatie is dus niet nodig. Je spaart bijgevolg heel wat tijd uit. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over slecht geplaatste isolatie, want je werkt met één materiaal. Resultaat: geen ongewenste kiertjes en een perfect luchtdichte woning, zonder gevaar op koudebruggen.

Ook met Silka-bouwblokken win je kostbare tijd: de uitsparingen voor elektriciteitsbekabeling worden al tijdens de productie aangebracht. Je hoeft jouw woning en jezelf dus niet helemaal onder het stof te slijpen. 

2. Microklimaat op maat

Je bent alvast op de goede weg! Maar hoe kan je nog beter doen? Waar Ytong vooral bekend staat om zijn veelzijdigheid en goede isolatiewaarden, is de Silka-bouwblok een uitstekende temperatuurregelaar. Niets dan comfort met deze kalkzandsteen. Door zijn massief karakter en thermische eigenschappen zorgt hij voor een evenwichtig binnenklimaat. Hittegolf buiten? Binnen blijft het lekker lang koel. Vriest het dat het kraakt? Dan blijft je woning een pak beter warm.

Door een Silka-binnenmuur te combineren met een Ytong-buitenmuur, geniet je dus letterlijk van het beste van beide werelden. En ben je helemaal klaar voor de energie-eisen van morgen en overmorgen.

3. Akoestisch en visueel top!

Woon je straks langs een drukke steenweg? Of ligt er een resem cafés in de buurt? Een reden om voor Silka te kiezen, ook voor de buitenmuren. Zijn massieve opbouw vormt een sterk wapen tegen geluidsoverlast. Goed voor de oren. Maar ook de ogen winnen: kies je voor vellingkantblokken, dan hoef je je niets meer aan te trekken van de binnenafwerking van je muren. Geen voeg- of pleisterwerken nodig! Ideaal toch om weer wat euro’s uit te sparen?

Wil je nog meer te weten komen over deze gouden combinatie? Of kan je niet wachten om de rest van onze producten te ontdekken? Neem een kijkje op www.xella.be, schrijf je in op een van onze infodagen of stel gewoon rechtstreeks je vraag aan ons.

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?