Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Bouw je woning met één bouwsysteem, maar vermijd deze fout!

Ytong-blokken hebben grote afmetingen, maar wegen weinig. Hierdoor werk je extra snel.

Foto: Ytong

Met de Ytofor-wapening heb je slechts één laag Ytocol-lijm nodig voor het hechten van de blokken.

Foto: Ytong

Alle afwerkings- en hulpmaterialen kan je bij Xella verkrijgen.

Foto: Ytong

Luchtdicht bouwen is perfect mogelijk als je je woning optrekt met één bouwblok. Ytong is het perfecte bouwsysteem om je volledige woning mee te bouwen: van kelder tot dak. Maar je moet wel weten hoe je het wel of niet moet aanpakken. Xella verklapt welke fout je zéker moet vermijden!

Ytong is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand. Het is een volledig bouwsysteem waarmee je je woning kan optrekken. Kiezen voor één bouwsysteem biedt heel wat voordelen. Je bouwt energiezuinig, voldoet probleemloos aan de huidige isolatie-eisen én je vermijdt ook koudebruggen.

Creatief bouwen

Met Ytong bouw je tegelijkertijd creatief. Cellenbeton is gemakkelijk te verzagen, waardoor technische uitdagingen snel en eenvoudig opgelost worden. Het bouwblok is ook ideaal voor ronde muren. Kortom: je geniet van een enorm grote ontwerpvrijheid.

Kwalitatief en prijsbewust

Ytong-blokken hebben grote afmetingen, maar wegen toch weinig. Hierdoor kan je extra snel werken. De tijdswinst heeft ongetwijfeld een positief effect op de prijs: want minder manuren betekent een aanzienlijke besparing. En dit zonder in te boeten op kwaliteit! De blokken worden verlijmd, waardoor je perfect luchtdichte muren optrekt. Extra troef van Ytong: lijm bereiden gaat een stuk sneller dan mortel maken.

Tip: verlijm correct

Wil je een woning correct optrekken in Ytong? Gebruik dan de juiste hulpmaterialen en bijproducten voor het verwerken van het materiaal. Verlijmen is zeker niet hetzelfde als spuiten. Vermijd deze fout! Gebruik voor cellenbeton altijd de juiste lijm met de juiste lijmkam. Met de speciale Ytofor-wapening heb je slechts één laag Ytocol-lijm nodig voor het hechten van de blokken. Alle afwerkings- en hulpmaterialen kan je bij Xella verkrijgen. Meer weten? Download hier de folder over Ytofor.

Zelf met Ytong-blokken aan de slag? Schrijf je dan zeker in voor een van onze gratis opleidingsdagen.

Meer info? Surf naar www.xella.be

Wat schreef de Livios-redactie over bouwtechnieken?