Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Xella gecertificeerd door Global Reporting Initiative met eerste duurzaamheidsverslag

Foto: Ytong

Xella, specialist in innovatieve wandoplossingen,  presenteert voor het eerst een duurzaamheidsverslag. Het verslag werd gecertificeerd door het Duitse Global Reporting Initiative(GRI) dat wereldwijd de inspanningen van organisaties en bedrijven op gebied van duurzaamheid meet.

Met haar eerste duurzaamheidsverslag is Xella in de sector een van de eersten met een GRI-certificaat. Xella wil de komende jaren haar inspanningen op gebied van duurzaamheid nog verbeteren en hierover communiceren in het duurzaamheidsverslag dat voortaan tweejaarlijks gepubliceerd wordt.

In het duurzaamheidsverslag brengt Xella verslag uit over de initiatieven en resultaten over het ontwikkelen van duurzame, milieuvriendelijke en energiezuinige bouwoplossingen. De producten die Xella maakt, zijn niet alleen duurzaam, ze worden ook duurzaam geproduceerd met zo weinig mogelijk energie, grondstoffen en afvalproducten. De afvalproducten worden opnieuw verwerkt in de grondstoffen waarmee de cirkel rond is.

Op gebied van afvalverwerking gaat Xella nog een stap verder met de Ecoloop, een installatie die moeilijke en gevaarlijke afvalstromen en producten verwerkt tot restproducten als methaangas.

Met de nieuwste cellenbetonblok voor dragende wanden en gevels met een extreem hoge isolatiewaarde (Rc-waarde van meer dan 9), de YTONG Energy+, bevestigt Xella haar structureel streven naar de productie van innoverende groene bouwoplossingen. De Ytong Energy+-blokken voldoen ruimschoots aan de strenge Europese eisen voor de energieprestatie van woningen die vanaf 2020 gelden.

Met het duurzaamheidsverslag wil Xella inspelen op de continu veranderende betekenis en perceptie van duurzaamheid en de gevolgen ervan op maatschappelijk vlak, maar ook specifiek met betrekking tot de bouwregelgeving. “Hoewel bedrijven niet verplicht zijn om een duurzaamheidsverslag te publiceren, vindt Xella een dergelijk verslag even noodzakelijk als een financieel verslag”, aldus Nicole Wuyts, Marketing manager Xella.

Het duurzaamheidsverslag verschijnt tweejaarlijks en is beschikbaar via http://nachhaltigkeit.xella.com/en.html

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?