Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Je vloer na-isoleren zonder breekwerk? Kinderspel met de Multipor!

Foto: Ytong
Foto: Ytong
Foto: Ytong

Een ongeïsoleerde vloer betekent niet alleen koude voeten, maar ook een hoge energiefactuur. Maar als je een bestaande vloer wil isoleren, moet je 'm eerst uitbreken… of toch niet? Xella stelt de isolatieplaat Multipor voor!

Eenvoudig en snel
Met deze minerale isolatieplaat kan je eenvoudig en snel het plafond van je (kruip)kelder of garage isoleren. Zo duffel je je vloer langs de onderkant warm in, zonder de anders onvermijdelijke kap- en breekwerken!

Uitstekende isolator
Multipor is massief en steenachtig, maar bestaat voor een aanzienlijk deel uit cellen met daarin stilstaande lucht. En stilstaande lucht is een uitstekende isolator! Met een lambda-waarde van amper 0.045 W/mK is het effect van enkele centimeters dan ook meteen merk- en voelbaar. Hoeveel je isoleert, bepaal je zelf: de platen zijn verkrijgbaar in diktes van 50 tot 300 mm.

Lichtgewicht
Maar lucht betekent ook licht in gewicht! Multipor laat zich makkelijk verwerken, ook in krappe kruipkelders. Extra voordeel: er moet niet geboord worden. Het bevestigen gebeurt met speciale Multipor-lijmmortel. Lopen er leidingen tegen het plafond? Geen enkel probleem, want de platen zijn eenvoudig op maat te zagen. Al die troeven zorgen voor een snelle verwerking: je (kruip)kelder is op één dag perfect na-geïsoleerd!

Isolatie en afwerking in één
Multipor kan gebruikt worden als zichtplaat. Dat betekent dat je in één beweging isoleert en afwerkt. Niet alleen tijdbesparend, maar ook belangrijk voor het uitzicht.

Oplossing voor elke (kruip)kelder of garage
De voornaamste voordelen nog eens op een rij:

  • Uitstekende isolator
  • Snelle verwerking
  • Isoleren en afwerken in één
  • Platen in verschillende diktes
  • Geen dampscherm nodig

Meer weten?
Maar dat zijn nog lang niet alle voordelen. Meer weten over de Multipor? Of ben je al overtuigd en op zoek naar een handelaar in jouw buurt?

Wat schreef de Livios-redactie over beton?