Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Bouwen én isoleren tegelijk: de kracht van Ytong

Foto: Ytong
Foto: Ytong
Foto: Ytong
Foto: Ytong
Foto: Ytong

Duurzaam bouwen begint bij een goede ruwbouw. De gebouwschil vormt letterlijk en figuurlijk de basis van jouw woning. En wie investeert in kwaliteit, kiest voor de materialen van Ytong. Iedereen kent natuurlijk het Ytong-blok, maar wist je dat je met hun uitgebreide gamma een hele woning uit cellenbeton kan bouwen? En dat levert alleen maar voordelen op…

Bouwen en isoleren tegelijk
Ytong-blokken hebben een enorme druksterkte en scoren ook isolerend goed. Dankzij die twee troeven nemen ze de functie over van de klassieke snelbouw, isolatie en luchtspouw. Drie in één dus. Eén enkele Ytong-muur - met een afwerking naar keuze - volstaat!

Supersterk en luchtdicht
Ytong-blokken zijn vanbinnen vol terwijl andere bouwstenen typisch hol zijn. Aangezien cellenbetonblokken worden verlijmd, zijn de voegen nooit dikker dan twee of drie millimeter. Het resultaat: een veel sterkere muur dan die met voegen in traditionele mortel en bovendien nog luchtdicht ook.

Superisolerend
Bij de klassieke bouwmethode komt er tegen de snelbouw een laag isolatie. Maar Ytong-blokken zijn thermisch zo goed dat er geen bijkomende isolatie nodig is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, met als absolute krachtpatser de Ytong Energy+. Met deze duurzame bouwblok, tot 50 centimeter breed, is je woning vandaag al klaar voor de superstrenge eisen van 2020.

Tijdwinst
Eén enkele muur… denk eens aan de tijdwinst! Je aannemer bouwt én isoleert namelijk tegelijk. Geen extra isolatie betekent ook geen enkel risico op een verkeerde plaatsing van de isolatie of waterinsijpeling. Het risico op koudebruggen wordt volledig uitgesloten. Je gebouwschil bestaat namelijk uit één enkel materiaal.

Perfect pleisterwerk
En dat levert ook voordelen op tijdens de afwerking. Vraag maar eens aan een stukadoor wat er gebeurt op plaatsen waar betonnen balken, welfsels en snelbouw samenkomen… de kans op scheurtjes in het pleisterwerk is niet uit te sluiten. Met Ytong bestaat je hele woning uit één enkel materiaal. Geen kopzorgen voor je stukadoor… en voor jou een perfect eindresultaat.

Eén materiaal, alle stijlen
Ja maar, is zo’n huis volledig uit cellenbeton wel mooi? Wel, je maakt ervan wat je wilt! Dankzij Ytong werk je je huis volledig af naar eigen smaak. Fan van strakke architectuur? Kies dan voor een gevelpleister! Heb je liever hout? Geen enkel probleem! Ook baksteen is perfect mogelijk. Wat je ook wil, Ytong kan alle bouwstijlen aan!

Maak van jouw project een succes!
Loop je rond met (ver)bouwplannen? Ontdek dan vandaag nog de voordelen van Ytong en maak van jouw project een succes! Of ben je op zoek naar een architect die ervaring heeft met deze materialen?

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??