Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

De voordelen van Ytong, een afwerking naar keuze

Foto: Ytong
Foto: Ytong
Foto: Ytong
Foto: Ytong

De bouwmaterialen van Xella zijn geschikt voor alle (ver)bouwplannen. Ze schikken zich naar elke stijl en zijn combineerbaar met alle mogelijke gevelmaterialen. Zo bewijzen de Silka blokken dat massieve materialen een perfecte match vormen met houtskeletbouw!

De grote troef van Ytong is uiteraard de combinatie hoge isolatiewaarde met draagkracht. Daardoor vervullen deze bouwblokken tegelijk de rol van binnen- én buitenmuur. Maar wist je ook dat de afwerkingsmogelijkheden onbeperkt zijn? Van strakke nieuwbouw met gevelpleister tot klassieke fermettestijl met baksteen!

Gevelpleister
Bouwen met Ytong wordt typisch geassocieerd met een afwerking in gevelpleister. Voor wie houdt van een strakke architectuur is het dan ook een logische keuze. Extra isoleren is niet nodig, waardoor de stukadoor meteen aan de slag kan.

Bakstenen
Maar ook echte baksteenfanaten komen aan hun trekken. Profiteer van de voordelen van Ytong en Silka, maar hou de gevelafwerking traditioneel. Van een moderne gelijmde baksteen tot een klassieke pastoriesteen: alles is mogelijk!

Houtskeletbouw met steen!
De Silka kalkzandsteen is dankzij zijn hoge massa (zwaar materiaal) trouwens ideaal in houtskeletbouw. De blokken hebben een uitstekende thermische inertie, waardoor ze temperatuurschommelingen uitvlakken en tegelijkertijd de akoestiek in de woning fel verbeteren. Deze twee zwakke punten in houtskeletbouw worden door het gebruik van zware materialen vervaagd.

Hout
Ook een houten gevelafwerking is uiteraard een optie. Combineer de moderne bouwmaterialen van Xella met een natuurlijke look!

Gevelbeplating
Mag het iets experimenteler? Waarom geen cortenstaal, pvc of vezelcementplaten? Voor wie het een tikkeltje anders mag zijn!

Eén materiaal, tal van mogelijkheden
Ontdek zelf de mogelijkheden van Ytong en Silka! Blader door tientallen referentieprojecten en laat je overtuigen door de brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden en tal van bouwstijlen.

Zit je zelf met plannen?
Benieuwd wat Xella kan betekenen voor jouw (ver)bouwplannen? Neem dan contact op of vraag raad aan een architect in jouw buurt.

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?