Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Twee producten om élke woning (na) te isoleren

De buitentoepassing van de Multipor

Foto: Ytong

Multipor aan de binnenzijde van een woning

Foto: Ytong

Ytong Low Energy

Foto: Ytong

De eerste stap naar een energiezuinige woning? Isoleren, isoleren en nog eens isoleren! Xella heeft alle producten in huis om élke woning (na) te isoleren. Ontdek hier de meest geschikte oplossing voor jouw huis.

Muren langs buiten isoleren...
Je muren langs buiten isoleren biedt tal van voordelen. Zo ben je in tegenstelling tot spouwmuurisolatie niet beperkt in aantal centimeters. Met Multipor isolatieplaten kies je zelf hoe doorgedreven je isoleert. Deze minerale isolatieplaten laten zich makkelijk op maat verzagen en worden tegen de gevel gelijmd. Afwerken kan perfect met een pleisterlaag. Zo krijgt je woning een volledig nieuw uitzicht en jij een lagere energiefactuur!

... of binnen?
Wil, mag of kan je niet aan je gevel raken? Geen probleem, Multipor is ook geschikt om langs binnen mee te isoleren. De panelen zijn dampopen en regelen zo de vochthuishouding - zonder dampscherm! De temperatuurschommelingen tussen binnen en buiten nemen ook af. Dat gecombineerd met de waterafstotendheid van Multipor maakt dat schimmel en vocht definitief verleden tijd zijn. Ook een optie: voor je bestaande buitenmuur een nieuwe binnenschil optrekken met Ytong blokken.

Of vloeren langs onder?
Met Multipor isolatieplaten kan je trouwens ook het plafond van je kelder isoleren. Zo is het niet langer nodig om je vloer uit te breken om te genieten van de voordelen van vloerisolatie.

Met 1 blok klaar voor 2020
Met één bouwsteen laagenergie of passief? De Ytong Low Energy van 50 centimeter is draagmuur en isolatie in één blok. Zonder isolatiemateriaal is je woning meteen klaar voor 2020. Bakstenen, hout, gevelbeplating … : qua afwerking en bouwstijl ben je helemaal vrij.

Advies op maat
Samen met Ytong heb je alle troeven in handen om van jouw (ver)bouwavontuur een succes te maken. Benieuwd welk product voor jouw woning het meest is aangewezen? Wij staan je graag bij met advies op maat.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?