Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Eén materiaal voor je hele ruwbouw

Eén materiaal voor je hele ruwbouw...

Foto: Ytong

... tot de lateien toe.

Foto: Ytong

Er is maar één materiaal waarmee je je volledige ruwbouw kan bouwen. Dat tegelijk draagt én isoleert. Cellenbeton! En er is maar één fabrikant die een volledig bouwsysteem in huis heeft: Xella. Van kelder tot dak!

De voordelen?
Een uitstekende luchtdichtheid. Tijdwinst. Geen bouwknopen. Een doorgedreven isolatie… zonder extra isolatiemateriaal. Om er maar een paar te noemen. Al de voordelen van cellenbeton, legden we eerder al in detail uit.

Passieve muren
Met het Ytong-blok isoleer en bouw je tegelijk. Ze zijn er in verschillende breedtes: van 20 tot 50 centimeter. Met het Low Energy-blok van 50 centimeter bouw je met één blok passief. Zonder bijkomende isolatie.

Cellenbeton + isolatie = ...
Zijn die muren wat te dik voor jou? Combineer dan smallere blokken met een dunne laag isolatie. Het resultaat? Dunne, maar energiebesparende muren!

Luchtdicht en koudebrugvrij
Doordat de Ytong-blokken vol zijn en verlijmd worden, bieden ze bovendien een garantie op luchtdichtheid. En zijn de bouwknopen overal koudebrugvrij!

Geïsoleerde lateien
Maar een muur bestaat natuurlijk uit meer dan stenen alleen. Voor raamopeningen beschikt Ytong over lateien in verschillende afmetingen. Voor grotere overspanningen zijn er de U-lateien. Die zijn ook inzetbaar als ringbalk of kolom. De kern bestaat uit gegoten gewapend beton of een metalen profiel+beton.

Lichtgewicht
Ook de Hebel-vloerplaten scoren isolerend uitstekend. Extra troef: deze lichtgewichten ontzien de dragende muren.

(Plat) dak
Tijd voor de laatste stap: de dakwerken. Misschien denk je bij Ytong meteen aan een plat dak? Maar ook een hellend dak kan perfect! Dan legt je aannemer de dakbalken in de daartoe voorziene uitsparingen. Of misschien zijn de Hebel-dakplaten iets voor jouw project? Zij zorgen voor extra isolatie en thermische inertie. Zo vermijden ze grote temperatuurschommelingen.

Vragen?
Overtuigd van de kracht van cellenbeton? Of zit je nog met vragen? Wij zorgen voor een antwoord!

Meer info: www.xella.be

Meer informatie over dit bericht?

Eén materiaal, van kelder tot dak

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??