Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Muren die echt élk geluid tegenhouden

Met Silka zet je geluid buitenspel.

Foto: Ytong

De lijmblokken Light.

Foto: Ytong

Nooit meer leidingen uitslijpen!

Foto: Ytong

De vellingkantblokken hoef je niet af te werken.

Foto: Ytong

De ideale bouwoplossing voor wandverwarming.

Foto: Ytong

Een dichtslaande deur die je uit je slaap haalt. Een niesbui die je tv-avondje verpest. Maar het ergste van alles? Het zijn de buren die je hoort! De oorzaak? Het akoestisch comfort van je woning. De oplossing? Onze Silka-bouwblokken voor je muren.

Silka-blokken zijn massieve kalkzandsteenblokken en danken hun akoestische prestaties aan hun hoge volumemassa. Hoe hoger de volumemassa van een bepaald bouwmateriaal, hoe hoger ‘de dichtheid’. En hoe beter het materiaal geluid weert. Meer weten over de akoestische prestaties van Silka?

Zet lawaai buitenspel

Hoe goed Silka isoleert? Wel, een Silka-spouwmuur heeft een geluidsisolatie van 69 dB. Dat heeft de K.U. Leuven voor ons nagemeten. Voldoende om een gesprek aan de andere kant van de muur volledig tegen te houden. Of een spelende radio het zwijgen op te leggen. Maar Silka is ook geschikt voor bepaalde binnenmuren in je woning. Dragend of niet-dragend: de blokken zijn er in allerlei maten, gewichten en uitvoeringen.

1. Lijmblokken Light
Deze blokken maken het je aannemer en elektricien een pak makkelijker. En jouw factuur lichter. Dankzij de handgreep werkt je aannemer sneller. De blokken verticaal lijmen moet niet dankzij de speciale verbinding aan de zijkanten. Dat betekent naast een serieuze tijds- ook een lijmbesparing van 70 %.

Je elektricien profiteert dan weer van het gatenpatroon in het blok. Bij een halfsteens verband ontstaan er doorlopende openingen in de muur, waar hij de leidingen door kan trekken. Uitslijpen hoeft dus niet. Meer dan een klokboor voor de stopcontacten, heeft je elektricien niet nodig. Geen stof, geen lawaai en vooral: een fikse tijdswinst.

2. Vellingkantblokken
Bouwen en afwerken in één. De vellingkantblokken zijn rondom voorzien van een afgeschuinde kant. De muur krijgt zo een ‘afgewerkt’ uitzicht, zonder dat je aannemer ‘m moet opvoegen of er een stukadoor aan te pas komt. Geen extra werk en geen extra kosten. Een laagje verf kan natuurlijk wel. Een praktische oplossing voor bijvoorbeeld je berging of garage.

De Silka-vellingkantblokken hebben net als de Lijmblokken Light binnenin een gatenpatroon voor leidingen.

3. Klimaatwanden
Bij de klimaatblokken is er geen patroon binnenin, wel aan de buitenkant. Dankzij de voorziene sleuven is wandverwarming plaatsen supermakkelijk. Met een klimaatwand profiteer je optimaal van de thermische inertie van Silka: de blokken geven de opgenomen warmte heel geleidelijk af. Zo blijft de binnentemperatuur lekker constant. Zonder grote schommelingen.

Kiezen voor Silka, is kiezen voor…

  • Een stille thuis. Je zet lawaai van de buren én geluiden tussen kamers buitenspel.
  • Een aangenaam binnenklimaat. Silka-blokken vermijden hevige temperatuurschommelingen.
  • Een korte (ver)bouwtijd. De blokken zijn snel verwerkbaar en leidingen uitslijpen is niet meer nodig.
  • Bouwen en afwerken tegelijk. De vellingkantblokken geven je binnenmuren meteen een afgewerkt uitzicht.

Nog meer weten?
Je leest er alles over in onze digitale brochures. Heb je een vraag? Bel ons of stuur een mailtje.

Wat schreef de Livios-redactie over interieur?