Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Met deze blokken bouw én isoleer je tegelijk

Minder werkuren betekent een snellere bouw.

Foto: Ytong

Geen isolatie betekent geen risico op fouten!

Foto: Ytong

Eén materiaal voor je hele bouw.

Foto: Ytong

Lijmen resulteert in een betere luchtdichtheid.

Foto: Ytong

Een snellere bouwtijd. Geen risico op slecht geplaatste isolatie of koudebruggen. Én een optimale luchtdichtheid. Dat zijn de vier grote voordelen van bouwen met cellenbetonblokken van Ytong.

Ytong is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand. De blokken bestaan voor meer dan de helft uit kleine, met lucht gevulde cellen. Die combinatie maakt cellenbeton een logische keuze als je snel en efficiënt energiezuinig wil bouwen. En wel om deze redenen:

1. Je huis is sneller klaar
Een Ytong-blok is binnenmuur, isolatie en buitenmuur tegelijk. Met hun enorme druksterkte nemen ze de rol over van een klassieke snelbouwsteen. Door hun isolerend vermogen zijn ze een isolatielaag op zich. Ze zijn ook meteen klaar voor een afwerking naar keuze. Drie in één dus. Dat voel je in je factuur, want het scheelt enorm in werkuren voor je aannemer. En dat vertaalt zich dan weer in een snellere verhuisdatum.

2. Je bent zeker van een lagere energiefactuur
Je muur is dus tegelijk je isolatieschil. Dat betekent dat je geen extra isolatie moet plaatsen. Een enorm voordeel - en niet alleen qua werkuren. Want bij de plaatsing durft het al eens mis te lopen op de werf. En als de uitvoering slecht is, rendeert je isolatie nooit optimaal. Met Ytong is dat risico onbestaande en ben je 100 % zeker van een lagere energiefactuur.

3. Je binnenklimaat is optimaal
Dankzij die perfecte plaatsing sluit je ook koudebruggen uit. Zeker als je de blokken combineert met andere constructie-onderdelen uit cellenbeton. En da’s goed nieuws! Want koudebruggen zijn niet alleen zwakke plekken in je isolatie, ze zijn ook magneten voor vocht en schimmel. Bouwen met Ytong resulteert in een doorlopende bouwschil uit één materiaal. Het resultaat? Een gezond binnenklimaat!

4. Je E-peil is een pak lager
Ytong-blokken zijn vol vanbinnen. Andere bouwstenen daarentegen zijn typisch hol. Een vol blok op zich is al een garantie op een betere luchtdichtheid. Een extra garantie: Ytong wordt verlijmd, andere stenen gemetseld. Een Ytong-voeg is daardoor nooit dikker dan drie millimeter. Je muur is zo luchtdichter en sterker dan een muur met voegen in traditionele mortel. Dat betekent niet alleen meer comfort en een lagere energiefactuur, maar ook een lager E-peil!

Ytong-blokken zijn er in allerlei maten en gewichten. Met verschillende isolatieniveaus en druksterktes. Wij helpen je het blok te kiezen dat perfect aansluit bij jouw woning.

Nog niet helemaal overtuigd dat cellenbeton de logische keuze is voor jouw bouw? Of zit je met vragen? Laat het ons weten!

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?