Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

5 redenen waarom cellenbeton voor jouw verbouwing de logische keuze is

Foto: Ytong
Foto: Ytong
Foto: Ytong

Een kamer opdelen met een nieuwe binnenmuur? Of je woning uitbreiden? Wat je plannen ook zijn: cellenbeton van Ytong is voor elke renovatie de logische keuze. En wel om deze vijf redenen.

1. Ytong draagt én isoleert
Een Ytong-blok doet drie dingen tegelijk. Het is binnenmuur, isolatie en buitenmuur in één. Dat betekent minder werkuren voor je aannemer. En voor jouw verbouwing een enorme tijdswinst. Je woning uitbreiden, hoeft dus geen maanden te duren.

2. Het is een licht materiaal
Ytong bestaat voor meer dan de helft uit kleine, met lucht gevulde cellen. Dat maakt de blokken enorm licht. En lichter betekent minder belastend voor de dragende structuur van je woning – een serieuze troef voor jouw verbouwing. Wij helpen je (samen met je architect) het juiste blok kiezen voor jouw plannen.

3. Het is akoestisch top
Ytong heeft akoestisch een serieus streepje voor op de klassieke snelbouwsteen. Maar als het akoestisch écht top moet zijn, is er de Silka-bouwsteen. Dan heb je een muur die elk geluid tegenhoudt. Ideaal tussen je badkamer en slaapkamer. Of om die berging of garage akoestisch helemaal hermetisch af te sluiten.

4. Lijmen is luchtdichter
Ytong is gemaakt om te verlijmen. Dat werkt niet alleen een pak properder, een gelijmde muur is ook heel luchtdicht. Dat betekent geen luchtlekken en dus geen warmteverlies. Een belangrijk aandachtspunt als je gaat voor een energetische renovatie.

5. Je kan het zelf!
Lijmen is ook een pak makkelijker dan metselen. Of anders gezegd: je bent er sneller mee weg. Metselen is een vuiler werk. Minder nauwkeurig ook. Zelfs al ben je een ervaren metser: met cellebeton werk je preciezer. Als je eerste laag goed zit, ben je vertrokken!

Nog niet overtuigd? Geen probleem. Want wij hebben ons moeten inhouden. Want er zijn veel meer dan 5 redenen waarom je voor cellenbeton moet kiezen! Je vindt alle informatie die je nodig hebt in onze brochures.

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?