Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Sneller en beter bouwen: één materiaal voor je hele ruwbouw

Foto: Ytong
Foto: Ytong

Je dakconstructie uit hetzelfde materiaal als je muren én je isolatie? Het kan met het volledige bouwsysteem van Ytong. En dat heeft serieuze voordelen voor jouw project.

Ytong bestaat uit kalk, cement en zand. Maar ook uit minuscule met lucht gevulde cellen. En stilstaande lucht isoleert uitstekend. Maar houdt het materiaal ook licht. Al die voordelen zetten we eerder al op een rijtje.

Compleet bouwsysteem
Die eigenschappen maken cellenbeton geschikt voor alle onderdelen van je ruwbouw. Van je kelder tot je dak.

Cellenbeton voor je dak: een slimme keuze
De Ytong dakplaten voor je dak zijn een slimme keuze. Je hele ruwbouw profiteert mee van de voordelen van cellenbeton. En jij bent zeker dat de isolatie van je gebouwschil niet onderbroken wordt.

Alle dakvormen zijn mogelijk
Qua vorm zijn de mogelijkheden onbeperkt: plat, hellend of zelfs een gebogen dak. De Hebel-lichtgewichten hebben een minimum aan steun nodig. Zo hou je de draagstructuur van je woning licht... en je totale bouwbudget laag.

Altijd aangenaam warm
Je zolderkamers profiteren ook optimaal van het warmtebufferend vermogen van Ytong dakplaten. Het pijnpunt in heel wat goed geïsoleerde woningen? De warmte blijft onder het dak hangen. Aangenaam in de winter, maar in de zomer verandert je zolderverdieping in een bakoven. Hebel houdt de temperaturen stabiel.

Meteen afgewerkt
Voor de afwerking heb je verschillende opties. Of je laat de dakplaten gewoon zo – kan perfect. Of je werkt af met een laagje verf. Een enorm voordeel ten opzichte van een gewoon klassiek dak. Want dat moet je eerst isoleren. En dan afwerken met een plaatmateriaal. Veel moeite. Veel werkuren. En kosten die je tijdens de afwerkingfase écht kan missen.

Ook akoestisch en qua brandveiligheid maak je met een Ytong dak de juiste keuze. En wel om deze redenen.

Meer info: www.xella.be

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?