Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Ytong en Silka: de logische keuzes om BEN te bouwen

Foto: Ytong
Foto: Ytong

In 2020 bouwen we allemaal BEN of bijna-energieneutraal. Meer dan twee materialen voor je hele ruwbouw heb je daarvoor niet nodig. Met Ytong en Silka zit je nu al goed voor de toekomst.

Binnen enkele jaren bouwen we alleen nog huizen die amper energie verbruiken. De logica hierachter? De goedkoopste energie is energie die je niet verbruikt. De eerste stap naar zo’n woning? Een doorgedreven isolatie.

Van boven tot onder stevig ingepakt
Ytong is de logische keuze. Nu al, maar zeker in de toekomst. Deze bouwstenen uit cellenbeton dragen én isoleren. Ze zijn dus binnenwand, buitenmuur en isolatie in één. De voordelen?

  • Snellere bouwtijd. Je bouwt en isoleert tegelijk.
  • Geen slecht geplaatste isolatie. Want je muur ís je isolatie.
  • Nu goed, altijd goed. Want je isolatie kan niet verzakken.

Luchtdichtheid: goed nieuws voor je E-peil
Maar isolatie rendeert alleen optimaal als het ook goed zit met de luchtdichtheid. Wist je dat een goede luchtdichtheid tot tien E-peilpunten oplevert? Ook hier boek je met Ytong de volle winst. Want de massieve Ytong-blokken en verlijmen zijn een perfecte match: een volle muur met ultradunne voegen.

Vaarwel koudebruggen
Nog een opsteker voor de energieprestaties van je woning: Ytong maakt ook komaf met koudebruggen ter hoogte van de bouwknopen. Omdat cellenbeton massief en isolerend in alle richtingen is. En omdat je met het materiaal je hélé ruwbouw bouwt. Van kelder tot dak. Van vloerplaten tot muren. Het resultaat? Een isolatieschil die nergens, maar dan ook nergens, is onderbroken.

Geen risico op oververhitting
Maar er is niet alleen goed nieuws voor je E- en K-peil. Combineer Ytong-buitenmuren met Silka-binnenmuren en je geniet ook van een perfect binnenklimaat. Deze kalkzandsteenblokken bufferen de warmte. Zo blijft het aangenaam warm in de winter en lekker koel in de zomer. En vermijd je oververhitting tijdens de warme maanden! Ook voor de leidingen van je technieken betekent Silka een win-win.

Meer info: www.xella.be

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??