Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Je zolder opdelen in kamers: nog nooit zo makkelijk

Werken met Silka: snel, eenvoudig en proper!

Foto: Ytong

Klokboor, leiding doortrekken en klaar.

Foto: Ytong

Je zolderruimte renoveren, betekent ook onderverdelen in verschillende ruimtes. Dat doe je met een scheidingswand. Nu denk je waarschijnlijk spontaan aan gipskarton of een snelbouwsteen. Maar onze Ytong- en Silkablokken bieden een pak meer voordelen.

Ideaal voor doe-het-zelf
Silka en vooral Ytong zijn doe-het-zelfmaterialen bij uitstek. Geen gedoe met metselspecie, maar proper, makkelijk en snel werken met lijm. Als je eerste laag perfect staat, is het moeilijkste deel al achter de rug. Een serieus voordeel ten opzichte van gipskarton. Want het plaatsen zelf is misschien niet zo lastig – de afwerking krijgt alleen een ervaren klusser perfect.

Meteen afgewerkt
Met onze Silka vellingkantblokken maken we het je nog iets makkelijker. Met deze blokken bouw én werk je tegelijk af. Ze zijn namelijk aan beide kanten geschikt als zichtwerk. Zo moet je achteraf niet opvoegen of pleisteren. Het resultaat is een afgewerkte muur zonder gedoe of kosten achteraf.

Geen slijp- of kapwerk
Vellingkant niets voor jou? Ook dan helpen we je tijd winnen. Zo vervaardigen we onze Lijmblokken Light met een intern gatenpatroon. Als je ze in halfsteensverband lijmt, ontstaan er zo doorlopend sleuven. En daarin kan je dan weer elektrische bekabeling of waterleidingen wegwerken. Zonder te kappen of te slijpen.

Akoestisch top
Silka-blokken zijn akoestisch top. Het beste bewijs van tot wat ze in staat zijn? Ze zijn populair voor de bouw en renovatie van megadancings in woongebieden… Ze dempen tot 69 decibel – het equivalent van een auto die naast je voorbij rijdt. Met deze blokken zet je geluidshinder helemaal buitenspel. En moet je je niet ongerust maken over lawaaierige huisgenoten…

Klaar om je zolder aan te pakken? Wij staan je graag bij met advies!

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?