Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Eén rij blokken, levenslange barrière tegen vocht

Foto: Ytong
Foto: Ytong

Elk gebouw telt minstens dertig punten die gevoelig zijn voor koudebruggen. Zeker wanneer er traditionele bouwmaterialen aan te pas komen. De gehydrofobeerde kimblokken van YTONG zorgen ervoor dat zowel je geld als je warmte veilig zitten. En dat voor de rest van je leven.

Perfect te combineren met metselwerk

Een koudebrug zorgt plaatselijk voor warmteverlies en verhoogt het risico op vocht en schimmel in je woning. Slecht nieuws voor je energierekening, maar ook voor je gezondheid. Wanneer je deze bouwknopen niet vanaf het begin op de juiste manier onschadelijk maakt, straft je EPB-verslaggever dit genadeloos af.

Wordt je hele woning opgetrokken met YTONG-bouwblokken, dan hoef je je hier sowieso geen zorgen meer over te maken. Maar ook als je woning wordt opgebouwd met traditioneel metselwerk bieden we de ideale oplossing: de gehydrofobeerde YTONG-kimblok als tussengevoegd isolerend deel. Een moeilijke term, maar wel eentje met een duidelijk doel: de muurvoeten isoleren zodat de koude niet omhoog kruipt.

Drie krachtige oplossingen voor alle probleempunten

De traditionele zwakke punten in je bouw zijn de aansluitingen van je wanden met je vloeren, verdiepingen en dak. Maar ook die met je ramen en deuren.

Waar de traditionele materialen met beperkingen zitten, pakt YTONG deze probleemzones gericht aan. Dit dankzij zijn drie grote sterktes: de traditioneel sterke draagkracht, de isolatie in het materiaal zelf en het ademend vermogen van de blok.  Doordat de isolatie in de massa van de blok ingesloten zit, blijft ze levenslang behouden. Bovendien vervormt of schimmelt de blok niet.

Vergeet je waterkering niet!

Let wel goed op. Ook al vermijdt de YTONG-kimblok dat vocht snel je constructie inkruipt, een klassieke waterkerende laag tegen indringing van opstijgend vocht blijft cruciaal. Het is de combinatie van deze twee die zorgt voor de beste resultaten.

Kom inspiratie opdoen tijdens onze opleidingsdagen!

Wil je graag weten hoe je YTONG kan inpassen in jouw toekomstige woning? Meld je dan gratis aan voor een van de opleidingsdagen in jouw buurt of neem rechtstreeks contact op voor bijkomende info.

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?