Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Renoveren met YTONG = carte blanche

Met de bouwblokken van YTONG win je aan tijd, budget en energievriendelijkheid.

Foto: Ytong
Foto: Ytong

Ga je nieuwbouwen, dan zijn je opties quasi onbeperkt. Maar bij verbouwingen bots je vaak van het ene obstakel op het andere. De bouwblokken uit cellenbeton van YTONG geven je carte blanche en bovendien ben je uitstekend gewapend tegen de eisen van de toekomst.

Op maat van kleine renovaties én grote verbouwingen

Of je nu een extra binnenmuur wil plaatsen in je woning of een compleet nieuwe verdieping plant bovenop je bestaande bouw, je huidige fundering en vloeren kunnen maar een beperkt gewicht dragen. Met de bouwblokken van YTONG hoef je je hier niets van aan te trekken. Meer nog: je wint aan tijd, budget en energievriendelijkheid. En wel hierom:

  • YTONG heeft een even sterke draagkracht, maar is heel wat lichter dan de traditionele bouwmaterialen. Je aannemer kan hierdoor sneller doorwerken, wat dan weer goed is voor jouw portefeuille. Ook doe-het-zelvers kunnen zich hier perfect mee uitleven.
  • Deze blok is binnenmuur, buitenmuur en isolatie in één. Energiebesparing: check!
  • Een laagje dunpleister volstaat als afwerking. Goedkoop en opnieuw snel.
  • YTONG-blokken worden gelijmd, een garantie op een luchtdichte bouw. Werk je hele verbouwing uit met Ytong-bouwelementen en sluit koudebruggen volledig uit.
  • Extra stabiliteit krijg je door YTONG Murfor Compact te gebruiken. Deze wapening op rol breng je, waar nodig, aan tussen twee rijen bouwblokken. Tijdbesparend voor de aannemer en gebruiksvriendelijk voor de doe-het-zelver.

Bekijk het met je eigen ogen op Batibouw

Kort samengevat: verbouwen of renoveren met YTONG is snel, energie- én kostenvriendelijk. Bovendien vermijd je met zekerheid problemen achteraf, daar waar traditionele bouwmaterialen al sneller kampen met koudebruggen en dus ook met potentiële vocht- en isolatieproblemen.

Om te bewijzen dat het niet enkel praatjes zijn, nodigen we je uit op Batibouw om onze manier van werken van dichtbij te komen bekijken. Bij XELLA (stand 307 in paleis 5) geven we elke dag live demonstraties.

Wist je trouwens dat we doorheen het jaar verschillende opleidingen voorzien over (ver)bouwen met YTONG? Nog vragen? Contacteer ons meteen!

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?