Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

Een lucht/lucht warmtepomp: voor snelle koeling en verwarming

Daikin Stylish

Foto: Daikin Airconditioning Belgium

Ga je bouwen, verbouwen of is je huidige verwarmingstoestel aan vervanging toe? Vraag je je af welke klimaatoplossing het beste aansluit op jouw behoeften? Ontdek in dit artikel waarom een lucht/lucht warmtepomp ook voor jou het geschikte systeem kan zijn.

Wat zijn lucht/lucht warmtepompen?

Lucht/lucht warmtepompen zijn milieubewuste toestellen om de woning te verwarmen en te koelen. Ze worden gekenmerkt door een lage CO2-uitstoot en een beperkt energieverbruik aangezien ze het merendeel van hun energie uit de buitenlucht halen. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht, zelfs bij koud weer, en voert deze als warme lucht naar de binnenunits in de woning. In de zomer wordt dit proces omgedraaid: de warmte van binnen wordt afgevoerd naar buiten. Op die manier garandeert het systeem een constante en aangename temperatuur in elk seizoen.

Lucht/lucht warmtepompen zitten in de lift

Door de hoge isolatie-eisen bij huidige woningen, komt het probleem van oververhitting, waarbij de temperatuur in huis hoog oploopt, steeds vaker voor. De warmte in de huizen geraakt moeilijk weg door de dikke isolatielaag. We gaan daarom op zoek naar een geschikte oplossing en komen dan al snel uit bij een lucht/lucht warmtepomp. Dankzij dit systeem kan je je woning eenvoudig op temperatuur houden. De reactietijd is bovendien zeer kort, en dit zowel voor koeling als verwarming. Ook de installatie is zeer eenvoudig. Er komen geen grote breekwerken aan te pas. De toepasbaarheid is dan ook bijzonder groot en dit zowel voor nieuwbouwwoningen als voor grote en kleine renovaties.

Vervanging voor elektrische verwarming

Een energiezuinige lucht/lucht warmtepomp is eveneens uiterst geschikt voor de vervanging van een elektrische verwarming. Deze toestellen hebben namelijk een uitzonderlijk laag stroomverbruik, zeker in vergelijking met de vaak energieverslindende elektrische verwarmingsunits. Daarnaast is het comfort beduidend hoger, mede dankzij de snelle reactietijd en de mogelijkheid om ook te koelen. Kamers zijn in de winter binnen de tien minuten warm en in de zomer worden ze in enkele minuten afgekoeld. Zo geniet je het hele jaar door van een optimaal klimaat.

Gunstig E-peil

Door een warmtepomp te gebruiken in je woning zakt het E-peil met een aanzienlijk aantal punten. Ze zorgen immers voor gratis energie uit de omgeving en kunnen daardoor zeer energievriendelijke warmte bieden. Sinds 1 januari wegen warmtepompen zwaarder door bij de berekening van het E-peil, waardoor deze voor een nog lager, gunstiger E-peil zorgen!

Nieuwe design Stylish binnenunits

Daikin beschikt over een uitgebreid assortiment warmtepompen, zowel voor nieuwbouw als voor grote en kleine renovaties. Recentelijk werd het designgamma lucht/lucht warmtepompen uitgebreid met de komst van het gloednieuwe ‘Stylish’ wandmodel. Om in te spelen op de hedendaagse interieurs komt deze speciaal in donkere kleuren en strak afgelijnd op de Belgische markt. Met een diepte van slechts 185mm is deze unit de meest compacte op de markt.

Niet enkel het stijlvolle ontwerp springt in het oog, ook de geavanceerde technologieën verdienen lof. Zo ervaar je steeds de meest comfortabele luchtstroom dankzij de nieuwe Grid-Eye Sensor. Deze sensor richt de warme of koele lucht specifiek naar de zones waar het nodig is. En omdat het perfecte comfort niet enkel afhangt van de temperatuur maar ook van de luchtvochtigheid, creëert de Stylish een zo optimaal mogelijk evenwicht tussen de temperatuur en luchtvochtigheid in elke ruimte. Samen met zijn geïntegreerde Online Controller, de uitstekende rendementen en het A+++ energielabel is dit toestel het nieuwe neusje van de zalm binnen het energie-en milieubewuste Bluevolution gamma.

“Maximaal comfort, smaakvol ontwerp, fluisterstille werking, aangename verwarming, verfrissende koeling en zuivere lucht: de energiezuinige Daikin lucht/lucht warmtepompen bieden het allemaal.”

Surf naar onze website voor meer info.

Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?