Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

Daikin en sleutel-op-de-deur, een goede combinatie

Verwarming, sanitair warm water en ventilatie zijn essentiële componenten in de woning waar men veel aandacht aan dient te besteden. Daikin staat bekend voor zijn vernieuwende productontwikkeling, maar ook voor zijn kwaliteitsvolle en polyvalente oplossingen op vlak van verwarming, klimaatregeling, ventilatie en luchtzuivering. Verschillende sleutel- op- de deur firma’s werken dan ook samen met Daikin.

Zo kozen ondermeer bouwbedrijven als Thomas & Piron, Team-Construct, Dôme Constructions, Domus Concept, Grandjean, Maisons Dessy & Valange, Re-vive Gentbrugge, Westhoekvilla’s, Huyzentruyt, T.Palm en Woningen Blavier reeds voor de Daikin warmtepomptechnologie om hun sleutel-op-de-deur woningen te verwarmen en te voorzien van sanitair warm water. Ze kozen hierbij voor de Daikin Altherma Lage Temperatuurwarmtepomp. Deze compacte, strakke en gemakkelijk te integreren unit gaat als het ware op in het interieur.

“De Daikin-warmtepomp, al dan niet met geïntegreerde boiler voor sanitair water, kan handig ingepast worden in een kastruimte of berging of zelfs in de badkamer als losstaand element” aldus Saskia Descamps, architecte van de Moduswoningen van Huyzentruyt.

Een andere belangrijke troef van de Daikin Altherma warmtepomp is de energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid.

“De technologie van Daikin past perfect in het energiezuinige en betaalbare concept dat wij willen aanreiken aan onze klanten, en het spreekt dan ook voor zich dat wij ook voor Daikin zullen kiezen voor het project waar we momenteel druk mee bezig zijn”, zegt Johan Vanden Driessche, directeur van T.Palm.

Sinds 1 januari 2014 is immers de nieuwe verstrengde EPB-regelgeving in voege getreden. Deze is van toepassing op alle bouwaanvragen en -meldingen vanaf die datum. Niet alleen is het E-peil verlaagd van E70 naar E60, er moet ook een minimum hoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt. Dankzij het hoge seizoensrendement van de Daikin Altherma Lage Temperatuur is dit verwarmingssysteem geschikt voor deze EPB regelgeving: doordat de warmte onttrokken wordt aan de lucht worden geen fossiele brandstoffen meer gebruikt en is een E-peil onder E40 zelfs geen illusie meer.

“Hoewel onze architect aanvankelijk sceptisch was ten aanzien van warmtepomptechnologie, hebben we hem toch kunnen overtuigen om ze te integreren in het ontwerp van de woning. Nu is hij er helemaal weg van”, glimlacht Geert Serpieters van Westhoekvilla’s.

“Onze moderne woningen kunnen natuurlijk niet achterblijven op de huidige trends van energiezuinig bouwen. Daarom werd naast een doorgedreven isolatie, ook een mechanische ventilatie type D en een lucht-water warmtepomp type Daikin Altherma geïntegreerd.”, aldus Woningen Blavier.

De samenwerking tussen Daikin en de sleutel-op-de-deur firma’s in zowel Vlaanderen als Wallonië gaat ongetwijfeld nog een lange en succesvolle toekomst tegemoet.

Wat schreef de Livios-redactie over sleutel-op-de-deur?