Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

Adem gezondere lucht in met de ventilatie- en luchtzuiveringssystemen van Daikin

Adem gezondere lucht in

In een poging om de isolatie en de energie-efficiëntie te verbeteren, zijn moderne gebouwen steeds luchtdichter geworden. Met als resultaat dat de luchtdoorstroming wordt verminderd, wat kan leiden tot aanhoudende geuren plus een verhoogde vochtigheid, een gebrek aan zuurstof, en meer microben en allergenen. De ventilatiesystemen van Daikin bieden manieren om deze neveneffecten tegen te gaan zonder de initiële voordelen van een energie-efficiënt gebouw teniet te doen.

Energieverspilling voorkomen

Om energieverspilling te voorkomen, transporteren de ventilatiesystemen van Daikin de warmte van de uitgaande muffe lucht naar de ingaande verse lucht. In warmere weersomstandigheden zal het omgekeerde gebeuren. Dan wordt de koele muffe lucht gebruikt om de warme inkomende lucht te koelen. Het resultaat is een 40% toename van energiebesparingen als wij dezelfde situatie vergelijken met onverwarmde of niet-gekoelde lucht.

Waarmee kan Daikin u helpen?

Daikin beschikt over een uitgebreide reeks systemen voor zowel particuliere, commerciële als industriële ventilatie die modulair zijn opgebouwd zodat ze kunnen worden aangepast aan verschillende omgevingen van elk type en grootte.

Voor particuliere woningen stelt Daikin de Ururu Sarara voor, een unieke split-warmtepomp die kan instaan voor het verwarmen en koelen, bevochtigen en ontvochtigen, ventileren en zuiveren van de binnenlucht – en dit allemaal tegelijkertijd. Het gehele assortiment heeft een A-energielabel en levert een uitzonderlijk hoge energie-efficiëntie, met een COP Coefficient of Performance van meer dan 5.

 De all-in-one oplossing voor klimaatcomfort

Ururu Sarara biedt een alles-in-één verwarmings- en koeloplossing, voor comfortabele warmte in de winter en verkoeling in de zomer, de ideale leefomgeving in alle seizoenen.

Ururu Sarara:

  • Biedt bevochtiging en ontvochtiging in één systeem
  • Brengt frisse, geconditioneerde lucht in de kamer
  • Verbetert de kwaliteit van de binnenlucht
  • Biedt de efficiëntie van invertertechnologie

Bevochtiging, zelfs tijdens het verwarmen

Bevochtiging heet in het Japans ‘Ururu’. Voor bevochtiging is geen waterreservoir nodig. Vocht wordt geabsorbeerd in de buitenunit en stroomt naar de binnenunit vanwaar het gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. Bevochtiging helpt bij het voorkomen van keelpijn en een droge huid, en zorgt ervoor dat u het zelfs bij lagere temperaturen warm genoeg hebt, waardoor de vraag naar warmte en het energieverbruik vermindert.

Ontvochtiging zonder warmteverlies

Ontvochtiging, of ‘Sarara’ in het Japans, vermindert de luchtvochtigheid binnenshuis zonder de kamertemperatuur te beïnvloeden, door het vermengen van koele, droge lucht met warme lucht. Dus geen warme en bedompte kamers meer!

Frisse lucht in huis

Frisse, geconditioneerde lucht wordt in de kamer gevoerd zonder tocht of warmteverlies, omdat de binnenkomende lucht op het gewenste temperatuurniveau in de kamer wordt gebracht.

Verbeterde binnenluchtkwaliteit

Daikins Flash Streamer-technologie verwijdert uitlaatgassen en onaangename geuren via de buitenunit. De binnenunit ontdoet de lucht van stuifmeel, pollen, sigarettenrook en kookgeurtjes, en breekt eveneens virussen en schimmels af.

Design en technologische kwaliteit

De Ururu Sarara ontving de belangrijke ‘Good Design Award’, het unieke beoordelingscriterium voor industrieel design in Japan.

Voor meer informatie, surf naar: http://www.daikin.be/nl/ventilatie/index.jsp
Hier vindt u eveneens de mogelijkheden voor commerciële en industriële toepassingen.

Meer informatie over dit bericht?

Brochure Ururu Sarara

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?