Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Daikin Airconditioning Belgium en is dus niet geschreven door Livios.

DAIKIN op Batibouw 2015: Energiezuinige oplossingen voor klimaatregeling in elke woning

Midden vorig jaar gaf Daikin Airconditioning Belgium n.v. opdracht aan De Belgische Energiebarometer een bevraging uit te voeren bij de Belgen om een duidelijker beeld te krijgen van wat er in de markt leeft wat betreft energiezuinig wonen. Uit de resultaten komt naar voren dat het overgrote merendeel van de respondenten van mening is dat ze energiebewuste keuzes maken omtrent de woning.

Deze attitude is zichtbaar in het gebruik van energiezuinige toepassingen. Zo gaat de installatie van efficiënte verwarmingssystemen in stijgende lijn. Het populairst blijft de condensatieketel (en dan zeker bij de verbouwers), maar de sterkste groei (een viervoudiging!) zien we bij de warmtepompen, die zeer populair zijn in nieuwbouwprojecten. Voornamelijk het energie-efficiënte en milieuvriendelijke aspect werkt deze evolutie in de hand. Deze twee aspecten staan dan ook centraal in het DAIKIN productgamma. Op Batibouw 2015 presenteert DAIKIN graag de interessante vernieuwingen en optimalisaties in haar gehele gamma warmtepompen voor zowel residentiële als licht commerciële toepassingen.


Innovatieve oplossingen in de lucht-water warmtepomptechnologie zijn de nieuwe Daikin Altherma Integrated Solar Unit, de Daikin Altherma Integrated en de Daikin Altherma Geothermie, drie systemen die werken met lage temperaturen en die op milieuvriendelijke wijze de binnenruimtes kunnen verwarmen én sanitair warm water kunnen produceren. De Daikin Altherma Integrated Solar Unit is met zijn toprendementen het paradepaardje binnen het Daikin Altherma gamma. Daarnaast spant de Daikin Altherma Integrated de kroon wat betreft de klassieke lucht-water warmtepomptechnologie en is de Daikin Altherma Geothermie de eerste Daikin Altherma-warmtepomp die de warmte haalt uit de aarde.


Daarnaast blijft DAIKIN ook scoren met zijn innovatieve lucht-lucht warmtepompen, en dit in alle situaties. Op Batibouw 2014 stelde het bedrijf de vernieuwde Ururu Sarara voor, die compatibel is met koelmiddel R32. Als wereldleider in nieuwe trends wordt dit koelmiddel nu ook gebruikt bij de Daikin Emura! Deze elegante en met verfijnd design ontworpen binnenunit wordt zo nog energiezuiniger en milieuvriendelijker. Een andere nieuwigheid binnen het Daikin gamma is het nieuwe ingebouwde vloermodel. Dit model past in elk interieur, doordat het volledig onzichtbaar is.


Verder speelt DAIKIN in op de wensen van de renovatiemarkt door in te zetten op polyvalentie en multi-toepasbaarheid. Men kan nu ook bij kleinere verbouwingen de zuinige en milieuvriendelijke DAIKIN-technologie in huis halen en dit zonder grote breekwerken te moeten uitvoeren. Er zijn nu systemen beschikbaar om eenvoudig bestaande verwarmingssystemen te vervangen of te optimaliseren, ongeacht of het hierbij gaat om stookoliesystemen, gasketels, elektrische boilers of elektrische verwarming. Van de verschillende oplossingen die voorhanden zijn, verdient vooral de Daikin Altherma Hybride het om in de schijnwerpers te staan.


Nieuw op Batibouw 2015:
DAIKIN zorgt voor energiezuinig verwarmen en koelen met de Daikin Altherma Integrated Solar Unit

Daikin stelt de Daikin Altherma Integrated Solar Unit voor, een lagetemperatuur lucht/water-warmtepomp die uiterst geschikt is voor het kostenbesparende energiegebruik van de toekomst.

In een lucht/water-warmtepomp wordt een hoogrendementscompressor gebruikt om de warmte uit de omgevingslucht in het verwarmingssysteem te “pompen”. Dit principe kan worden vergeleken met het omgekeerde gebruik van een koelkast of aircosysteem en werd al miljoenen keren getest en gebruikt op de Europese markt. De calorieën die een warmtepomp uit de lucht haalt, zijn een onuitputtelijke en gratis bron van energie. Zeker voor moderne woningen, die beter geïsoleerd zijn en dus een lagere verwarmingsbehoefte hebben, is de Daikin Altherma Integrated Solar Unit de ideale oplossing. Het combineert warmtepomptechnologie met de innovatieve energieboiler Hybrid Cube en dit in de kleinst mogelijke ruimte door zijn compacte afmetingen en minimale montageruimte. De Hybrid Cube vormt de centrale unit in het systeem en is een combinatie van een warmteopslagtank en doorstroomboiler. Behalve met een zonne-installatie kan het systeem gecombineerd worden met andere energiebronnen. Ook olie- en gascondensatieketels, pelletketels of cv-haarden met backboilers kan men op de unit aansluiten voor verwarming en warm waterproductie. Dit is wat de Daikin Altherma Integrated Solar Unit zo uniek maakt.


Om optimaal van deze energiezuinige warmtegenerator te kunnen genieten, wordt het systeem best met vloerverwarming gecombineerd. De installatie kan dan met een zeer lage oppervlaktetemperatuur werken omdat het over een groot verwarmingsoppervlak beschikt. De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming resulteert niet alleen in een aangenamere warmte en lagere energiekosten, ze kan de woning in de zomer ook koelen.

Klik hier voor meer informatie!
Wie dit nieuwe product wil ontdekken, is van harte welkom op de DAIKIN-stand, Paleis 12, stand 313 tijdens Batibouw van 26 februari tot en met 8 maart 2015!

Wat schreef de Livios-redactie over bouwbeurzen?